За последните девет месеца показах, че мога да отстоявам интересите

...
За последните девет месеца показах, че мога да отстоявам интересите
Коментари Харесай

Габриел връща на президента мандата изпълнен /на живо/

" За последните девет месеца демонстрирах, че мога да не отстъпвам ползите на България ", сподели първоначално Габриел. След това добави, че осъзнава какъв брой огромна е отговорността пред нея и страната да има устойчиво държавно управление и разгласи, че връща изпълнен първия мандат за сформиране на кабинет. 

 

Крайният период, който ГЕРБ и ПП-ДБ си бяха сложили за договаряния изтече в 12:00 часа през днешния ден. Последва неофициална информация в няколко медии, че държавно управление няма да има. Дали обединенията са се разбрали за кабинет обаче ще разберем в идващите минути.

 

от президента и влезе в действие срокът, в който тя би трябвало да върне на президента досието или с имената на бъдещите министри, или празна. По закон срокът е една седмица.

Тя обаче бе безапелационна, че всички елементи по съглашението сред двете обединения би трябвало да бъдат конкретизирани и подписани до 12 часа през днешния ден.

 

Ако не съумеят да реализират консенсус, отиваме на избори. Това, което не съумяха да договорят обединенията, са съставът на кабинета, препоръчан от страна на ГЕРБ-СДС, както и съглашението, писано и от двата екипа договарящи.

 

Водещият проблем е в настояването на министри от страна на ГЕРБ-СДС. Като състав на кабинет от ГЕРБ-СДС оферират Мария Габриел да е министър председател и външен министър, а Николай Денков вицепремиер по европейските въпроси. ГЕРБ оферират шестима свои министри.

 

Междувременно от опозицията още веднъж настояха за предварителни избори.

" Няма никакви вести. Обсъждаме всичко, сега нищо не мога да оповестя. Надявам се да продължат разискванията, само че все още нищо не можем да съобщим ". в Народно събрание съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов, част от преговорния екип с ГЕРБ-СДС.

 

" Не съм огромен оптимист. Не разбирам какво му е толкоз значимото на Тагерев, че един Тагарев да ни прати на избори ", на влизане в Народното събрание часове преди да се случи развръзката на политическия възел.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР