“За последните 32 години са откраднати 200 милиарда лева. Това

...
“За последните 32 години са откраднати 200 милиарда лева. Това
Коментари Харесай

Росен Миленов за ФАКТИ: За последните 32 г. са откраднати 200 млрд. лв. Имам план как да върнем 50 млрд.

“За последните 32 години са откраднати 200 милиарда лв.. Това са директните вреди - сумата, която все още може да се откри и да се запорира”.

Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ специалистът по икономическа престъпност Росен Миленов, който през вчерашния ден изпрати до министър-председателя проект по какъв начин България да върне в хазната си 50 милиарда лв. посредством конфискуването им.

Миленов изясни, че проектът съдържа стъпки по какъв начин да бъде извършено огромно следствие, което да докара до въпросния резултат.

“Апелирам към всички политици и най-много към българските жители - в този момент е моментът да ударим тази мрачна, мракобесна система”, прикани той.

“Парите са най-силният лост на мафията в България, в чиято основа са политико-олигархичните групи. Докато тези пари не се върнат при същинския им притежател - редовите български жители, данъкоплатците, ние ще се самоунищожаваме”, разяснява той.

“Службите и органите, ангажирани с наказателния развой - прокуратурата, КПКОНПИ, имат капацитета да реализират задачите, заложени в проекта. Освен конфискацията, би трябвало да се съберат безспорни доказателства, което е допустимо, с цел да може обвиняванията да устоят в съда, и то за лица като Борисов, Пеевски, Гешев”, уточни Миленов и разяснява, че събитията към ареста на Борисов били “излагация от професионална гледна точка”.

Росен Миленов описа и за диалози сред Пеевски и Васил Божков, провели се пет дни преди Божков да замине в Дубай. Разговорът се провел в хотел “Берлин”, а съгласно Миленов, Пеевски потупал Божков по рамото и му споделил: “Бате Васо, не можаха да се схванат за парите”.

“Някои си мислят, че службите работят за управлението. Истинските експерти работят за закона, само че те са смачкани, те са на изпълнителни нива”, сподели още Росен Миленов, като добави, че дружно с проекта за конфискация на 50 милиарда лева, е изпратил и отчет за положението на службите у нас.

“В службите е налична информация за всички незаконни афери, които бяха осъществени в последните 32 години. Тази информация не може да бъде употребена - да влезе в наказателно-процесуална форма, само че може да насочва къде да бъде издирван резултатът от закононарушението - парите. Всичко друго е обречено на провал”, сподели още той.

“Политиците работят с т. нар, олигарси - престъпните богаташи, които ги перат освен тук - нашите контролни и правораздавателни органи, само че и на открито. Пеевски го ревизира и Национална агенция за приходите, ДАНС го викаха също. ДАНС продължава да работи за мафията - споделям го най-отговорно. Перат ги и непознатите служби”, безапелационен бе някогашният чиновник на ДАНС.

“Ние търсим парите. Трябва да покажат на обществото тези милиони и в границите на няколко часа да създадат процесуално-следствени дейности при положение на необходимост, само че не като ареста, за който лицето Бойко Методиев Борисов ще ни съди да платим 300 лв. разходи - отново данъкоплатецът, при изискване, че освен е прибрал няколко милиарда, ами е лишил опцията България да се развива”, сподели още той.

Миленов изясни, че в неговия проект е планувано иззетите 50 милиарда лева да бъдат изпращани от време на време непосредствено по сметката на всеки български жител. По неговите калкулации, на всеки би трябвало да бъдат платени по 12 000 лв., като той предлага заплащанията да се случват всеки месец за две години, т.е. по 500 лв. месечно.

“Към сегашния миг, както и в последните 32 години, живеем в една неистина, която е основана от нечистоплътни хора”, добави Росен Миленов.

Целия диалог можете да гледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР