За последните 2 години свършихме много за младите семейства. Създадохме

...
За последните 2 години свършихме много за младите семейства. Създадохме
Коментари Харесай

Ченчев: Затягането на коланите е дясна политика, БСП защитава интересите на гражданите


„ За последните 2 години свършихме доста за младите фамилии. Създадохме обществен щит- като стартираме от безплатните детски градини и ясли, увеличеното майчинство, еднократната помощ за деца до 4 клас, безплатните учебници до 12 клас, облекчението от данъци-  това е действителната помощ в тази рецесия. Ако нямаше Българска социалистическа партия, кой щеше да продължи всичко това?  Българските жители  са спокойни за бъдещето си, когато усещат грижата.  Това съобщи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България ” в София-област Иван Ченчев в предизборното студио на БСТВ.
„ В момента най-важно е популацията,  трябва да се оправим всички дружно. Нашата поредна политика е тъкмо това- да запазим хората и да увеличим приходите. От другата страна имаме партии, на които лозунгът им е- разноски за война ” добави още той.
Ченчев разяснява положението на държавната хазна. „ Сега страната би трябвало да има повече доходи, къде са парите от тези доходи? Защо ги няма? Как имаше пари за самолети, а като сме вдигнали пенсиите имало инфлация. Тук нещо не кореспондира с тези изказвания. Те са безусловно умишлени. Каквото и да си приказваме стягането на коланите и свиването на разноски са десни политики, ние не изповядваме тази идеология, ние пазиме ползите на жителите, само че с особена грижа към уязвимите групи ”,  каза той.
По думите му налагането на таван на цените у нас, ще предотврати последствията от икономическа „ пропаст ” „ Виждате какво вършат в Европа, във Франция се договориха с питателните вериги и смъкнаха цените на 200 артикули, в Гърция е най-ниската инфлация под 6 %, все пак там сложиха таван на цените, дори имат месечн помощ на всеки гръцки жител от 300 евро. Европейската комисия преди 4 дни предложи на всички страни членки да вкарат таван на цените на тока. Ако това е комунистическо- здраве му кажете ”, отсече Ченчев.
Той прикани да не се въздейства на децата. „ Не може в най-ранна детска възраст да учат, че има нещо друго с изключение на биологичния пол- мъж или жена. В учебниците към този момент има такива притеснителни текстове, това е свещена идея за нашите деца ”отбеляза социалистът.
Ченчев изясни и че се цели прокарването на текстове  под предлог, че са за домашно принуждение. „ Българска социалистическа партия застава срещу домашното принуждение във всичките му форми, само че не сме съгласни да има текстове, които ще попречат на родителите да могат да възпитават децата. Ако един родител каже на детето си  “изгаси тв приемника, тъй като на следващия ден си на учебно заведение и би трябвало да се наспиш ”, а детето се разплаче и не желае, това съгласно тези текстове е принуждение посредством безучастие ”, даде образец Ченчев.
Той беше безапелационен, че не може една страна да води война с монументи. „ Не можем да водим война с паметта. В Италия да вземем за пример има закон, който гласи, че всяко издигнато нещо не може да бъде бутнато.Това е история, в случай че я пренебрегнем ставаме подвластни от други неща ”, акцентира претендентът за депутат.
Според него един от главните проблем е и децентрализацията. „ Парите от локалните налози и такси да остават в огромните общини, с цел да може огромните общини да ги разпределят- за инфраструктура, за тръбопровод. Сега някой в София взема решение какъв бюджет да даде на общините и затова от този някой зависи и желае да държи на послушание тези кметове ”, изясни той.
По думите му в този момент в края на акцията е значимо органите на реда да вземат ограничения против пазаруването на гласове. „ Наши водачи се срещнаха с министъра на вътрешните работи, с цел да му предадат съответни сигнали за пазаруване на гласове. Правителството би трябвало да си свърши работата, това пазаруване на гласове би трябвало да изчезне, в Европейския съюз сме.
И на финала съобщи: „ По делата ни съдете, с над 10 ограничения за младите фамилии и възрастните хора. Всичко, което предлагаме, да можем да го осъществим. В 49-ото Народно събрание ще се борим за безвъзмездни медикаменти за децата до 14 години. Подкрепете ни с номер 1 ”, прикани Иван Ченчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР