За последните 10 години (2007-ноември 2017 г.) българските емигранти са

...
За последните 10 години (2007-ноември 2017 г.) българските емигранти са
Коментари Харесай

Емигрантските пари започнаха да надхвърлят чуждите инвестиции в България

За последните 10 години (2007-ноември 2017 г.) българските емигранти са изпратили на околните си в страната близо 16.7 милиарда лева Това демонстрират данните на Българска народна банка, които се базират на направените преводи през банки и профилираните компании. Само за предходната година се чака сумата да надвиши 1.7 милиарда лв..

Данните са представени от в. " 24 часа ", който е изискал справката от Българска народна банка.

Изданието показва, че парите през последните 3 година са повече от непознатите вложения и се равняват на 1.6% от брутния вътрешен артикул на страната. За последните три години данните в платежния баланс регистрират директни вложения надлежно 1.22 милиарда лева за 2017 година, 1.33 милиарда лева, за 2016 година, за 2015 година са били 3,2 милиарда лева

Челните позиции на страните, откъдето идват най-вече пари, държат Съединени американски щати, Испания, Гърция, Англия, Италия и Германия.

Обичайно пикът на емигрантските пари е в последните летни месеци и в края на годината, преди новогодишните и коледните празници.

Вестникът цитира неназовани специалисти, съгласно които тези пари не се пестят, а се употребяват за покупки главно на вносни артикули - бяла и черна техника, леки коли и др.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР