За посланик в София на Република Северна Македония ще бъде

...
За посланик в София на Република Северна Македония ще бъде
Коментари Харесай

Скопие: За посланик в София ще бъде изпратен един от най-опитните дипломати

За дипломат в София на Република Северна Македония ще бъде изпратен един от най-опитните дипломати в Министерството на външните работи. Това съобщи външният министър Буяр Османи.

„ Един от най-опитните дипломати в министерството и преднамерено е решено умел посланик да бъде изпратен в София при изискване, че желаеме да върнем доверието и да преодолеем разликите “, сподели Османи, който сподели, че към момента не може да заяви името на дипломата. Той обаче към този момент е утвърден от президента и името в българското Министерство на външните работи.

По-рано медии в Скопие оповестиха, че Агнеза Руси е определена за дипломат у нас, напомня БНР. Северна Македония няма дипломат в България от две години, а краткотрайно ръководещ посолството е Владимир Кръстевски.

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски съобщи в изявление за МИА, че би трябвало бързо, само че не преждевременно решение на противоречивите въпроси сред двете страни:

„ Казвам, че ни би трябвало бързо решение предвид на това, че заслужаваме да стартираме договаряния с Европейски Съюз, само че сигурно нямаме потребност от преждевременно решение, тъй като решението, което ще бъде реализирано, би трябвало да бъде основата за бъдещето пред нас както за добросъседските връзки, по този начин и за водене на договарянията и пълноправно участие в Европейски Съюз “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР