За поредна нощ в Украйна беше обявена въздушна тревога. Украинските

...
За поредна нощ в Украйна беше обявена въздушна тревога. Украинските
Коментари Харесай

ЕС, САЩ и Великобритания обявиха нови санкции срещу Русия

За поредна нощ в Украйна беше оповестена въздушна паника. Украинските военни предизвестиха за вероятни ракетни удари в Одеса и южната Николаевска област. Предупреждение имаше и за набези с дронове в Киев и в регионите на запад от украинската столица.

Вашингтон и Лондон, чийто водачи са в Япония за срещата на Г-7, оповестиха нови наказания по отношение на Русия поради нашествието в Украйна. Санкциите на Англия засягат съветския експорт на алуминий, диаманти, мед и никел.

Индустрията с диаманти на Русия се прави оценка на 4 до 5 милиарда $. Санкциите на Съединените щати са ориентирани против " съветската военна машина ", заяви Белият дом. Европейски Съюз също разгласи, че ще ограничи търговията с съветски диаманти.

" Ще продължим да оказваме на Украйна мощна военна, политическа, филантропична и финансова поддръжка. Европейски Съюз към този момент даде повече от 70 милиарда евро на страната и предприе решителни дейности за ограничение на военните дейности на Русия. Фокусът ни в този момент е да продължаваме да ограничение достъпа на Русия до сериозни за нея доставки. Ще ограничим търговията с съветски диаманти и тези наказания са нужни и оправдани ", съобщи Шарл Мишел, ръководител на Европейския съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР