За поредна година Швейцария отново е най-конкурентната страна по привличане

...
За поредна година Швейцария отново е най-конкурентната страна по привличане
Коментари Харесай

Вече десетилетие Швейцария е първенец по привличане и задържане на таланти. Къде сме ние?

За поредна година Швейцария още веднъж е най-конкурентната страна по привличане и задържане на гении. Това демонстрира тазгодишното издание на показателя за конкурентоспособност на страните за повече гении. То се изготвя от авторитетното висше бизнес учебно заведение INSEAD, чийто декан в продължение на 10 години бе Илиан Михов.

В изследването влизат 134 страни по света, които се правят оценка по качества като благоприятни условия, привличане, насърчаване и задържане на гении. В оценките влизат и качеството на професионалните и техническите умения.

Върхът на класацията е постоянен през последното десетилетие и е доминиран от по-богатите страни, които по-лесно притеглят гении. Швейцария държи първото място в продължение на десетилетие. В отчета се показва, че тя е главен водач в задържането на гении и е на второ място по професионални и механически умения.

На второ място се подрежда Сингапур, която е измежду най-хубавите народи за привличане на бизнес и гении от чужбина. На трето място се подреждат Съединени американски щати, които се качват с една позиция в класацията.

Държавите от Европа съставляват 17 от първите 25 позиции в показателя. Големи стопански системи като Япония, Испания и Италия обаче са малко по-назад, написа economic.bg. 

Втората по величина стопанска система в света Китай се изкачи в класацията до 40-о място по отношение на 47-мо предходната година. Другата огромна мощ – Индия пък е отвън топ 100.

Къде е България?

България също се изкачва в класацията, въпреки и единствено с една позиция. Тя се класира на 49-о място, като тъкмо пред нея остават Хърватия, Грузия, Коста Рика и Саудитска Арабия. След нея се подрежда Черна гора, а измежду страните от Европейския съюз зад нея остава само Румъния.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР