За поредна година сезонът на пищните маскаради из Европа ще

...
За поредна година сезонът на пищните маскаради из Европа ще
Коментари Харесай

Време е за музикален карнавал

За поредна година сезонът на обилните маскаради из Европа ще бъде маркиран в България с музикален детски карнавал. Организатор и този път е " Модо България " - фондацията, която стои зад поредицата " Концерти на възглавници ", отдадена на популяризирането на класическата музика измежду децата.

Програмата този път включва музикалната приказка " Петя и вълкът " от Сергей Прокофиев и сюитата " Карнавал на животните " от Камий Сен-Санс в осъществяване на дървения духов квинтет Windy - Петьо Колев (флейта), Асен Цветанов (обой), Михаил Михайлов (валдхорна), Явор Добрев (кларинет) и Таня Стайкова (фагот).

Малките фенове на класическата музика и техните по-възрастни придружители са поканени да облекат най-оригиналните си карнавални костюми и да се приготвят за танци.
Освен обичайните награди за най-послушен родител и най-хубав диригент измежду децата този път ще бъде връчено и отличие за най-оригинален костюм. Както нормално, след осъществяването феновете ще могат да прегледат инструментите и да се срещнат с музикантите.
Концертите са на 18 февруари 2018 година от 11 ч., от 14 ч. и от 17 ч. в залата на Съюза на архитектите на столичната ул. " Кракра " №11.

Час преди всеки от тях има безвъзмездна музикална работилница, в която децата могат да създадат своя карнавална маска за спомен от концерта.Билети могат да се купят онлайн на www.pillows.bg или на място, в случай че са останали свободни места.

Безплатни билети от " Детски Дневник "

" Детски Дневник " още веднъж ще даде на читателите си опцията да завоюват ваучери, осигуряващи безвъзмездни фамилни билети (до двама родители и техните деца) за концертите.

Отговорете правилно на въпроса и може да сте измежду късметлиите, на които жребият ще отреди три фамилни билета (всеки за до двама родители и техните деца).

Анкета > Кой музикален инструмент показва птичката в творбите "Карнавал на животните " и "Петя и вълкът "? Гласуване
/ Резултати

За да участвате в конкуренцията, би трябвало да сте регистриран консуматор в id.capital.bg.

Обърнете внимание, че уеб сайтът на " Дневник " разрешава да гласоподават и читатели без регистрация в мрежата id.capital.bg, само че жребият по-късно ще бъде изтеглен единствено сред тези, които са дали своят вот през потребителски профил.

Анкетата ще бъде дейна до 12.00 ч. на 16 февруари, а печелившите ще бъда оповестени същия ден.

В играта не могат да вземат участие работещи за " Икономедиа " и техните фамилии.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Концерти на възглавници (165)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР