За поредна година почетният председател на ДПС Ахмед Доган събра

...
За поредна година почетният председател на ДПС Ахмед Доган събра
Коментари Харесай

Ахмед Доган обяви, че в момента няма алтернатива на Борисов

За поредна година почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган събра елита на Движение за права и свободи в Бояна. В " Сараите " на Доган се организира празнична вечеря във връзка идните Коледа и Нова година, на която той направи обичайното си послание.
На уеб страницата на Движение за права и свободи бе качено изложение от словото, в което Доган афишира, че сега няма опция, която да поеме ръководството на страната, в случай че държавното управление " Борисов 3 " падне от власт.
" Но в случай че вотът на съмнение мине, какво вършим? Има ли партия, която е подготвена да ръководи страната след възможни предварителни избори? Моята преценка е, че няма такава политическа мощ от опозицията, която може да поеме отговорността за ръководство на страната към днешна дата.
Тогава какво вършим ", пита Доган присъстващите.
" Този избор на съмнение няма за цел да смъкна държавното управление , а единствено да го поправя и насърчи към положителни каузи. Добре, този акт може да се изтълкува и като рутинна демократична процедура, " споделя още той
Очаквайте детайлности!
Публикуваме цялостното слово без редакторска интервенция:
" Уважаеми господин Председател,
Уважаеми дами и господа!
Явно предколедните конгреси на главната част от политическия хайлайф на Движение за права и свободи, стартира да провокира освен интерес, само че и мощно очакване. Дори избрани медии и обществени мрежи го приравняват с неофициален визионерски конгрес на Движение за права и свободи. В днешния вътрешно-политически и гео-политически дискурс това значи, че е налице липса на сигурност и на краткосрочна визия за развиване:
Първо, във вътрешно-политически проект предизборната парадигма за президентските и парламентарни избори-2017 година към момента не е стихнала: кой-кого ще „ отстрани “, „ смачка “ или „ победи “ към този момент работи в личностно измерение и таман по тази причина излиза отвън естествените граници на изложение с Езика на политиката;
Второ, обективната несигурност на външно-политическия проспект задава безпокойствие и тревога, което се равнява на „ наливане на масло в огъня “ във вътрешно-политически проект.
Формално видяно 2017 година не беше от най-благодатните за Движение за права и свободи. Но от позиция на избрани действия и политики, да вземем за пример новаторско подсилване на партийните структури, както и изключителното активиране на външните контакти с европейските демократични партии е невиждано в историята на Движение за права и свободи. Налице е пробуждане и активиране на общинските и регионални организации на Движение за права и свободи. ЦС и ЦОБ си възвърнаха действителните политически функционалности. ПГ на Движение за права и свободи има респектиращо присъединяване в парламентарния живот на страната.
Може би тук му е мястото да се означи, че „ външният напън “ се преобразува в старания за помиряване и обединяване на всички, които са се отделили от Движение за права и свободи. Ние постоянно сме били доброжелателни, само че и кардинални. Факт е, че не сме се скарали с никого. Всеки, който действително се разкайва-да заповяда. Но Движение за права и свободи си има Устав, който регламентира сходни обстановки. Външното акуширане на аналогични процеси на делене и сливане не е здравословно за нашите гласоподаватели. Въпреки това, ние сме доброжелателни, даже сме длъжни да продуцираме добросъседски връзки с Република Турция и да й помогнем в разговора й с Европейски Съюз. Разбира се, съгласно нашите скромни благоприятни условия.
Нека да хвърлим един взор към вътрешно-политическото състояние в страната.
Всеки от нас е наясно, че всяко ръководство си има проблеми, унаследени от предходни държавни управления или основани от настоящо ръководещите. Разбира се, те би трябвало да бъдат поправени посредством опозиционни политики. В последна сметка в това се състои и смисълът на политическия плурализъм във всяка демократична страна.
Големият проблем на държавното управление на Борисов е съдружната му политика и по-конкретно включването на отявлени националисти в кабинета. Дори и това не е най-големият грях, тъй като Обединените патриоти имаха шанса да покажат и потвърдят консолидирана обществена отговорност към националните ползи в контестта на общоевропейските политики. Но таман такава значима цел не се реализира с Езика на омразата и експанзията, с Език, който възпроизвежда разделяне и опълчване!
В началото е Словото, след това идва Делото. Словото на патриотизма сплотява и ръководи. Езикът на омразата и експанзията разделят и опълчват обществото и нацията. Поставят се под въпрос сигурността и стабилността на Държавата.
Това не е въпрос за свободата на словото, не е проблем даже за достолепието на политическия хайлайф на страната. Това е въпрос за съществуването на демокрацията в България.
Страната е изправена пред доста съществено предизвикателство. Председателството на Европейски Съюз. България ще бъде във фокуса на значими събития и мероприятия. И въпрос на обща политическа и обществена отговорност е да споделяме на естествен европейски политически Език.
От особена значимост е коригиращата функционалност на медиите. Уважаеми сътрудници, представители на четвъртата власт, покажете какво можете. Дайте вашият положителен дял в общата отговорност за стабилността на България! После си дискутирайте тематиката за връзката на свободата и отговорността на Словото.
Не е по–маловажен и въпросът за вота на съмнение към държавното управление при започване на председателството на Европейски Съюз. Доколкото разбирам този избор на съмнение няма за цел да смъкна държавното управление, а единствено да го поправя и насърчи към положителни каузи. Добре, този акт може да се изтълкува и като рутинна демократична процедура. Но в случай че вотът на съмнение мине, какво вършим? Има ли партия, която е подготвена да ръководи страната след възможни предварителни избори? Моята преценка е, че няма такава политическа мощ от опозицията, която може да поеме отговорността за ръководство на страната към днешна дата.
Тогава какво вършим?
Ако задачата е „ стани да седна “, не си заслужава усилието да подложим на тестване общия ни дом. Защото, първо, че тотално ще се изпортим, може някак да се преглътне. По-важното е друго: това държавно управление няма да има по-дълъг живот от няколко месеца. И още веднъж влизаме в рисковата серпантина на предварителни избори единствено и единствено ди си намерим място в централната властова система на страната. Затова дълг на гражданското общество и на всички политически сили е да подсигуряват сигурността и стабилността на страната.
Уважаеми сътрудници, съидейници и другари, границата сред подчертаването на особената значимост на даден проблем и неволното му преекспониране виси на косъм над главите на политици и анализатори. Ако в тази ситуация и при мен се е получило по този начин, апелирам за предколедна амнистия.
Бъдете живи и здрави, поисквам ви успокоение и убеденост в утрешния ден! ", се споделя в словото на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.


Етикети:
Предишна Случайна вест ОЩЕ ОТ Политика  Радев: Институциите да убедят младежите, че триумфът се реализира с труд и без корупция Радев: Институциите да убедят младежите, че триумфът се реализира с труд и без корупция  Шефът на бюрото за надзор на СРС-та: В България има всеобщо нарушение на човешките права Шефът на бюрото за надзор на СРС-та: В България има всеобщо нарушение на човешките права  Борисов твърди Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, че рано или късно няма да стрелят по тях Борисов твърди Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, че рано или късно няма да стрелят по тях  Нено Димов: Коалицията е постоянна, без значение от проблема с Банско Нено Димов: Коалицията е постоянна, без значение от проблема с Банско  Българска социалистическа партия сезират Конституционен съд за парите за Българска социалистическа партия сезират Конституционен съд за парите за " Александър Невски " Интервю Още Кметът на Свиленград: Никога не сме имали финансови проблеми, тъй като сме дисциплинирани
Георги Манолов е кмет на община Свиленград за 14-та година....
Кметът на Търговище Дарин Димитров: Имаме 101% събираемост, това Люба Кулезич и Калин Илиев пред Actualno.com: Българското обществ Кметът на Божурище: Общината е в прелестно финансово положение Д-р Дариткова: Нарушен е салдото сред растеж на медикаментите и р коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Община Тетевен отличи най-хубавите хотели...
На 20 декември в град Тетевен бяха връчени премиите за „ Хотелиер на годината 2017 “ и „ Работодател на годината 2017 &...
Жена почина откакто бе прегазена от трам... Атентатът над Локърби Саниране в Студентски град - като че ли е минал... Заместникът на Тереза Мей подаде оставка з... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Братовчедът умъртвил Дамла, тъй като го хванал...
Седемгодишната Дамла по всяка възможност е била убита от братовчед си, тъй като го хванала да краде. Майката на детето дала в събота 50...
Видя се, че гръцката безочливост си има цака Красен Кралев: До Нова година ЦСКА взима б... 17-годишно момче скочи от осмия етаж на бл... Дневен любовен хороскоп за 21-ви декември НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image ​Йотова пази Радев, желае Цветанов да...
Слава Богу, че тази подигравка с хората завърши. Не се вслушаха във ветото на президента. Мисля, че хора като господин Цветанов му дължат извине...
Борисов твърди Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата,... Такситата на митинг с искане за минимална... Животът на другите Заради Йерусалим Нетаняху назова Организация на обединените нации " дом...  www.expert.bg  Няколко квартала в столицата още веднъж без парно поради повреди Няколко квартала в столицата още веднъж без...  ЕВН ще заплаща общо 10 млн. санкция ЕВН ще заплаща общо 10 млн. санкция  Какво има в купешките салати Какво има в купешките салати " Снежанка "...  Обезщетенията на пострадали от „ София тур и Холидей “ ще са с предел до 175 хиляди лева Обезщетенията на пострадали от „ София ту...  www.iwoman.bg  Най-ценният урок, който да пренесеш в идната година Най-ценният урок, който да пренесеш в сл...  Свежи коледни изненади за обичания Свежи коледни изненади за обичания  Всичко, което желая за Коледа... Всичко, което желая за Коледа...  5 лесни и истински коледни елхи 5 лесни и истински коледни елхи  http://www.sportlive.bg  Единственото изискване на Йозил, с цел да остане в Арсенал Единственото изискване на Йозил, с цел да ост...  Ето какъв брой мача наказване ще отнесе Кабаков поради отсъжданията на Ето какъв брой мача наказване ще отнесе Кабак...  Локомотив Пловдив уреди още три контроли, изправя се против противник на Лудогорец в ЛЕ Локомотив Пловдив уреди още три контроли...  Кубрат Пулев към този момент се готви за идващия си мач Кубрат Пулев към този момент се готви за идващия... Интервю Още Кметът на Свиленград: Никога не сме имали финансови проблеми, тъй като сме дисциплинирани
Георги Манолов е кмет на община Свиленград за 14-та година....
Кметът на Търговище Дарин Димитров: Имаме 101% събираемост, това Люба Кулезич и Калин Илиев пред Actualno.com: Българското обществ Кметът на Божурище: Общината е в прелестно финансово положение Д-р Дариткова: Нарушен е салдото сред растеж на медикаментите и р Нови Най-четени Най-коментирани Новините: Най-важното за деня, 21 декември... 54 0 Столична община достави 25 библиотеки с хиляди детски книги... 72 0 Нидерландия даде виза на Саакашвили... 108 0 Съединени американски щати ще орежат парите за Организация на обединените нации, в случай че се гласоподава против решението им за Йеру... 170 1 Възможна е рецесия с медикаментите в аптеките по празниците... 131 0 Братовчедът умъртвил Дамла, тъй като го хванала да краде 4422
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР