За поредна година община Пловдив, чрез отдел Туризъм“, участва в

...
За поредна година община Пловдив, чрез отдел Туризъм“, участва в
Коментари Харесай

Пловдив на ВАКАНЦИЯ&СПА Експо


За поредна година община Пловдив, посредством отдел „ Туризъм “, взе участие в интернационалното туристическо ревю ВАКАНЦИЯ&СПА Експо, което се организира в Интер Експо Център, София от 13 до 15 март.

В юбилейното 40-о издание вземат участие изложители от три континента – Европа, Африка и Азия с представители от България, Мадагаскар, Англия, Турция, Китай, Гърция, Сърбия, Индия, Монголия, Мавриций, Малдиви, Дубай, Финландия.

Форумът се организира с поддръжката на Министерството на туризма на Република България, а държава-партньор е Мадагаскар, известна с изключителната си природа, биоразнообразие и неповторими туристически дестинации.

Церемонията по формалното разкриване се състоя в Централното предверие на Интер Експо Център. Началото на ревюто ВАКАНЦИЯ&СПА Експо 2024 бе обещано от министъра на туризма Зарица Динкова, като в церемонията взе участие и министърът на туризма на Мадагаскар, Джоел Рандриамандранто. Сред присъстващите бяха Н. Пр. Лхагвасурен Саянаа, дипломат на Монголия,  посланикът на Финландия в България Н. Пр. Кристина Кувая-Ксантопулос, кметове, ръководители на бордове по туризъм на общини от Гърция, Сърбия, България и други публични лица.

На пловдивския щанд, който пресъздава стилизирана визия на една от емблемите на града – Античния спектакъл и на който се излъчват промоционални филмчета за първата българска Европейска столица на културата през 2019 година, гостите бяха посрещнати от заместник-кмета по просвета, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов и шефа на Държавна опера – Пловдив – маестро Диан Чобанов.

Министър Зарица Динкова и задграничните посетители останаха очаровани от посрещането си на пловдивския щанд. Един от акцентите на пловдивското присъединяване с изключение на рекламирането на неповторимото културно-историческо завещание, забележителности, опциите за упражняване на разнообразни типове туризъм, е богатият и разнороден културен и събитиен календар. Едно от най-мащабните събития в него е идния интернационален фестивал  OPERA OPEN 2024 на Античния спектакъл в Пловдив, който през актуалната година отбелязва 70-годишнината от основаването на Опера Пловдив. Програмата на фестивала е със мощно интернационално наличие и жанрово многообразие, което е запазена марка на музикалния конгрес. По традиция OPERA OPEN е част от Фестивалната стратегия на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и измежду акцентите в културната политика на община Пловдив. Превърнал се в различим културен бранд, OPERA OPEN слага град Пловдив на картата на водещите европейски оперни фестивали навън.

Гостите на щанда на община Пловдив бяха посрещнати със стилна и елегантна камерна стратегия в осъществяване на Мария Анастасова – сопран, Божидар Божкилов – бас, Ралица Ботева – пиано, Виктория Каридова – цигулка и Дамяна Димитрова – флейта от Държавна опера – Пловдив.

Изложението ВАКАНЦИЯ&СПА Експо сплотява национални и районни бордове по туризъм, браншови организации, туроператори, турагенции, специалисти, притежатели и мениджъри на хотели, SPA и уелнес центрове, бизнеси в сферите на голф, винения, кулинарния и младежкия туризъм. Представят се производители и снабдители на хотелско, спа и фитнес съоръжение, профилиран софтуер; транспортни компании и атракциони, арт и спортни клубове, образователни заведения, школи за чуждоезиково образование, издателства и медии. Събитието събира всяка година стотици участници и хиляди гости от България и чужбина.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР