За поредна година Националният детско – юношески театрален фестивал Сцена

...
За поредна година Националният детско – юношески театрален фестивал Сцена
Коментари Харесай

Сцена под Сините камъни“ се завръща с поредно издание

За поредна година Националният детско – младежки сценичен фестивал „ Сцена под Сините камъни ” в Сливен събира млади театрални обединения от страната. Шестото издание стартира на 23 юни, петък. Официалното разкриване ще се състои в зала „ Зора “ от 16.30 ч.

Тази година в конкурсната стратегия са включени 15 спектакъла на театрални трупи от София, Банкя, Пазарджик, Стара Загора и Бургас. Домакините от Сливен ще се показват с шест театрални състава.

За трета поредна година ще бъде връчена парична премия от кмета Стефан Радев на една от сливенските театрални обединения.

От предходната година Общинският съвет към този момент връчва две парични награди. Едната е за най-хубав театър. Втората – за най-хубава интерпретация.

„ Сцена под Сините камъни “ завършва в неделя, 25 юни, с награждаване на участниците.

Фестивалът се организира под патронажа на Общински съвет-Сливен. Организатор е Народно читалище „ Зора 1860 “-Сливен. Партньори са - Община Сливен, Областна администрация-Сливен, Регионално ръководство на образованието-Сливен.

Подробна информация по отношение на програмата, начало, история, участници от минали издания на културната демонстрация, може да бъде открита на новосъздадения уебсайт на фестивала. Той е наличен на посочения линк:https://scenapodsinitekamani.org/.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР