За поредна година Народният театър Иван Вазов“ се включва в

...
За поредна година Народният театър Иван Вазов“ се включва в
Коментари Харесай

Четири срещи с публиката организира Народният театър в Нощта на театрите

За поредна година Народният спектакъл „ Иван Вазов “ се включва в едно от най-мащабните интернационалните театрални събития – Нощта на театрите. Тази година мотото е „ Под властта на театъра всяка роля е друго царство “. XI-тото издание на самодейността, която е част от платформата Европейска Нощ на театъра, ще се организира на 18 ноември (събота).

В рамките на тазгодишното събитие Народния спектакъл ще сервира на публиката четири представления на четири подиуми, след всяко от които феновете ще имат опция да се включат в полемики с режисьорите и актьорите, осъществили съответния театър.

От 13:00 ч. в Камерна зала, обособена като ново театрално пространство, Христо Мутафчиев ще показа втория си моноспектакъл „ Боже мой “ (предпремиера). Режисурата и звуковата картина са на Стоян Радев, а текстът, въодушевен от романа „ Жажда “ на белгийската писателка Амели Нотомб, е написан особено за Христо Мутафчиев от Теа Денолюбова. Премиерата на спектакъла ще бъде на 21 ноември.

От 16:00 ч. на сцена „ Апостол Карамитев “ Валентин Ганев ще потопи публиката в „ живота на индивида в неговата дребна стая “ с моноспектакъла „ Контрабасът “ от Патрик Зюскинд на режисьора Пламен Марков.

В 19:00 ч. на Голяма сцена спектакълът „ Хага “ от Саша Денисова на режисьора Галин Стоев ще преведе феновете през един утопичен развой, давайки им опцията да изследват границите на личното си схващане за положително и зло.

В 22:00 ч. на Камерна сцена публиката ще може да гледа спектакъла „ Великденско вино “ от Константин Илиев на режисьора Явор Гърдев с присъединяване на актьорите Владимир Пенев и Павлин Петрунов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР