За поредна година на 29 юни Община Видин се включва

...
За поредна година на 29 юни Община Видин се включва
Коментари Харесай

Във Видин отбелязват Деня на река Дунав със светлинно шоу

За поредна година на 29 юн и Община Видин се включва в отбелязването на Международния ден на огромната европейска река . Традиционно на тази дата се провеждат разнообразни прояви в българските градове по поречието, както и в останалите страни от Дунавския басейн , оповестиха от Общината в града.
 
Община Видин ще означи празника с забавни начинания. От 21:00 ч. край емблематичната цитадела „ Баба Вида “ феновете ще могат да следят мистични нестинарски танци и да се насладят на концерта на Градския духов оркестър и Ансамбъла за национални песни и танци „ Дунав “, който е заключително събитие по план „ Сватба по Видински - съвременен прочит на достоверните сватбени ритуали “, подсилен по Програма " Културно завещание " на Национален фонд „ Култура “/ National Culture Fund, Bulgaria. Жителите и гостите на Видин ще имат опция да видят тук за пръв път и неповторимо светлинно шоу.
 
Джулай морнинг още веднъж ще бъде маркиран уместно. На 30 юни , отново до крепостта „ Баба Вида “, от 21:00 ще има доста музика и занимания , като специфични посетители ще са Стефан Вълдобрев и Обичайните обвинени и Северозападняците.
 
Събитията и на двете дати се организират с поддръжката на Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните.

Входът е свободен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР