За поредна година на 1 юли стартира Лятно училище“ за

...
За поредна година на 1 юли стартира Лятно училище“ за
Коментари Харесай

Стартира „Лятно училище“ за бъдещи първокласници по проект за социално включване 

За поредна година на 1 юли започва „ Лятно учебно заведение “ за деца, на които следва да бъдат записани в първи клас, и които вземат участие в плана „ Социално включване посредством услуги за ранно детско развиване в Община Русе ”.

В плана са ангажирани психолози, логопеди, специфични и обществени педагози, обществени служащи и посредници, които ще дават спомагателна педагогическа подготовка за повишение на учебната подготвеност на децата.

Дейностите в началния им стадий плануват гимнастика и занимателни игри. В програмата са включени визити в детския отдел на Регионална библиотека „ Любен Каравелов ”, както и на Еко музей – аквариум, които ще обогатят познанията на децата за света на книгите и този на флората и фауната. Пътуване обратно към историята на родния град ще се реализира в археологическия обект „ Сексагинта Приста ”, а посещаване на пекарна ще даде опция да се наблюдава пътят на хляба.

Весели и незабравими мемоари децата ще получат от надпреварите с хвърчила от Телевизионната кула и кулинарните занимания. През четирите седмици на плана са планувани още визити на басейн, надпревари с ролери и тротинетки, гледане на филми, а вълнуваща разходка с корабче по река Дунав ще постави финала на едно прелестно лятно прекарване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР