За поредна година Кукериада“ ще зарадва ценителите на традициите и

...
За поредна година Кукериада“ ще зарадва ценителите на традициите и
Коментари Харесай

Кукериада  с детски празник в Община Тунджа

За поредна година „ Кукериада “ ще зарадва ценителите на традициите и на хубостта на кукерските игри.Тази година, тази хубост и магия ще се придвижи и в обитаемоте места на община „ Тунджа “, които нямат такава традиция. Така, в дните на спортните дефилета на Международен маскараден фестивал „ Кукерландия “, тунджански кукерски групи и гостуващи групи от страната, ще зарадват жителите и гостите на общината с изяви, неограничени от спортен дух.

Отношението на младото потомство към отколешните традиции ще усетите на Детски фолклорен празник „ Деца играят на кукери “, на 15 март 2024 година, от 10.30 ч., в центъра на с. Кабиле, община „ Тунджа “.



Празникът има за цел да запознае децата с обичайните български маскарадни заговезнишки игри, като им даде опция за изява на творчеството, посредством пресъздаване на кукерските игри и обичаите, свързани със Сирни Заговезни.



Заповядайте на този жизнеспособен детски празник, както и на останалите прояви в тунджанските села, с цел да се насладите на съхранените обичаи!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР