За поредна година конските кушии за Тодоровден ще бъдат най-грандиозни

...
За поредна година конските кушии за Тодоровден ще бъдат най-грандиозни
Коментари Харесай

Най-силните и красиви коне на България се събират в...

За поредна година конските кушии за Тодоровден ще бъдат най-грандиозни в Калугерово. На празника тази събота(24.02.) ще се съревновават  най-красивите и мощни коне на България. И тази година ще организираме един прекрасен празник, безапелационен е уредникът Руси Матракчийски. 
Както постоянно празникът ще се организира  край Калугерово,в подножието на Калугеровския манастир. Стартът ще бъде даден в 10 ч. празничен водосвет, с който ще се благословят за здраве коне и стопани. по остаряла традиция ще бъдат захранени с царевица, пшеница и орехи младите вихрогони, които за първи път ще вземат участие на кушия. 
Надбягванията ще стартират от 10,30 ч. Те ще са в две гари: за локални и чистокръвни коне.
В 11 часа ще стартира и конкурсът за „ Най-красив кон “. Тази година се чака той да бъде най-оспорват, защото към него има максимален интерес и се чакат рекорден брой участници. Отново измежду кандидатите ще бъде всеобщият любимец жребец Трой – Фрезиец. При всяка негова поява в Калугерово публиката да изригва в овации.До момента той води класацията с най-вече призове от свои участия тук. Като негов главен конкурент се очертава жребец от породата Андалус,който ще бъде показан за първи път на Конския Великден в Калугерово. Животното е от Пещера, породата му е известна, като олицетворение на съвършеното конско тяло.

След награждаването в състезанието за хубост ще шампионатът по надтегляне с коне от тежковозни породи. Категориите са 7 съгласно тежестта на конете, с рекордно висок награден фонд и незначително ниски такси присъединяване.  
Наградният фонд е огромен, твърди Руси Матракчийски. За публиката пък  са готови десетки викторини с награди,както и  скари с защити мезета. Вход свободен за фенове, гости и ценители. Осигурена е паркинг зона.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР