За поредна година Kaufland застава рамо до рамо с Panda

...
За поредна година Kaufland застава рамо до рамо с Panda
Коментари Харесай

Panda Labs и Kaufland България търсят лидерите на бъдещето

За поредна година Kaufland застава един до друг с Panda Labs в търсене на водачите на утрешния ден, които ще оказват помощ на страната ни и на света в оправянето с огромните обществени и екологични провокации. Panda Labs е световната стратегия на WWF за устойчиви юношески нововъведения и предприемачество и с поддръжката на Kaufland България тя стартира своето второ издание у нас.

В Panda Labs младежи на възраст от 15 до 25 години основават вдъхновяващи решения за превъзмогване на съществени екологични и обществени провокации. Целта на програмата е да открие идващото потомство надарени и стимулирани откриватели и бизнесмени, които ще оказват помощ за решаването на районни и световни проблеми.

Panda Labs II ще продължи доникъде на 2023 година и ще включва два семестъра. Набирането на претенденти за първия от тях - „ Бъдещето на градовете и селата ", завършва на 20 октомври. Стартът на втория учебен срок - „ Бъдещето на храната ", ще бъде през март идната година.

Всеки учебен срок стартира с оповестяване на неговата тематика и с интервал за кандидатстване. Участниците могат да аплайват самостоятелно или в тим. Одобрените претенденти се включват в интензивни двудневни хакатони. По време на тях тимовете основават решения по авансово заложени проблеми. Най-добре представилите се в хакатоните не престават в мастър класове. Там те доразвиват своите бизнес решения благодарение на ментори, ангажирани с разнообразни устойчиви и „ зелени " тематики - бизнесмени, бизнес водачи, учени, специалисти.

Победителите в Panda Labs получават премия - стартов капитал и/или непарична премия за развиването на устойчивата си бизнес концепция. Повече за програмата, можете да намерите тук.

Panda Labs се реализира в България с поддръжката на фондация „ Америка за България " и на Kaufland България. „ Зеленият " ритейлър е съидейник на програмата за поредна година в подтекста на своята идея за стабилно развиване и като част от напъните си да ангажира подрастващите с тематиката за устойчивото развиване.

В първото издание на програмата участваха над 240 младежи, определени измежду 800 претенденти. В учебен срок „ Бъдещето на отпадъците " завоюва концепция за отопление посредством еко капсули от кафе, както и предложение за мобилни приложения, стимулиращи преработването на боклуци. В учебен срок „ Бъдещето на храната " победи концепция за биопестицид от коприва, чесън и други. Победител в третия учебен срок „ Бъдещето на електромобилността " стана концепция за конвертиране на остарели коли в електрическа услуга за споделено пътешестване.

Kaufland България взе участие интензивно в първото издание на програмата. Във всеки хакатон: с лекции и действителни бизнес проблеми. В мастър класовете: със своя опит за решение на съответни проблеми. Компанията посрещна младежите и в своя административен офис и магазини, с цел да ги срещне с специалисти и екипи, които работят по тематики, свързани с програмата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР