За поредна година доброволците на Българския младежки Червен кръст ще

...
За поредна година доброволците на Българския младежки Червен кръст ще
Коментари Харесай

Младежите от БЧК отбелязват 14 февруари под мотото „Отговорността е секси”

За поредна година доброволците на Българския юношески Червен кръст ще отбележат 14 февруари – Деня на влюбените, с разнородни действия на територията на цялата страна. Под мотото „ Отговорността е секси “ младежите ще припомнят, че потреблението на презерватив защищава от полово излъчени инфекции, в това число ХИВ/СПИН. Съвместно с екипите на районните здравни инспекции, те ще разпространяват местата и кабинетите за анонимно и гратис консултиране и проучване за ХИВ.


Тази година зад самодейността застава артистът Александър Сано, а сътрудници още веднъж са Министерството на здравеопазването, Националният център за публично здраве и разбори, Българският Червен кръст, Българската асоциация по фамилно обмисляне, Центърът за полово здраве – София и Фондация „ Сингъл степ “.

Националната антиСПИН акция на Министерството на здравеопазването се организира годишно в четири стадия, а БЧК е сътрудник от нейното начало през 1992 година Първият стадий стартира на 1 декември, в Световния ден за битка против СПИН. Вторият е във връзка 14-ти февруари, а третият е привързан с Деня на съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, който се отбелязва всяка трета неделя на месец май. Последният, четвърти стадий (лятна антиСПИН кампания) обгръща интервала от 14 до 31 август.


Целта на акцията е повишение на информираността на младежите и хората в риск по отношение на методите на предаване и предотвратяване от ХИВ и други полово популяризирани болести./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР