За пореден път управляващите се прицелват към поста на управителя

...
За пореден път управляващите се прицелват към поста на управителя
Коментари Харесай

Депутати искат главата на управителя на „Водоснабдяване и канализация“ в Монтана, зад ъгъла дебне проваленият инж. Мони

За следващ път ръководещите се прицелват към поста на шефа на едно от дребното сполучливи търговски сдружения в област Монтана - „ В и К “ ООД. Последният несполучлив опит бе през юли 2017 година, когато изтъкнат народен представител от Монтана се опита да назначи за началник своя другар - предприемача Пламен Захариев. Тогава казусът се раздуха в общественото пространство и излязоха нелицеприятни обстоятелства за спор на ползи, защото неговата компания „ ИСИ-09 “ ЕООД с лекост печели голям брой публични поръчки в община Георги Дамяново, област Монтана, по време на кметския мандат на депутата и офанзивата завърши.
Но сагата продължава с мераците на брачната половинка на Пламен Захариев - Даниела Захариева, в оповестения в края на 2022 година от „ Български В и К Холдинг “ ЕАД, конкурс за избор на Управител на „ В и К “ ООД-Монтана. Тогава меракът на Захариева беше охладен от комисията.
Към днешна дата още веднъж се стартира офанзива за уволняването на инж. Валери Иванов, спечелил мястото с 2 състезанието, първият през 2006 година в Министерство на регионалното развитие, а вторият в „ Български В и К Холдинг “ ЕАД през март 2023 година Най- дребното Иванов е един от броящите се на пръстите на едната ръка В и К инженери в област Монтана и е минал през всички равнища на йерархията в сдружението.
Въз основа на носещите се клюки в Монтана, за началник се готви Симеон Симеонов /Мони/, стартиран от настоящи депутати. 

А кой е Симеон Симеонов /инж.Мони/?
Бивш чиновник на сдружението, който след несъблюдение на законови нареждания и корист с доверието на управителния екип е освободен „ компромисно “ по взаимно единодушие. Същият е уронил престижа на сдружението, употребявал служебното си състояние за персонални облаги и ощетил сътрудниците си за лична сметка. 
Голяма част от тези сътрудници и сега работят във „ В и К “ Монтана и не могат да повярват, по какъв начин може да се гласоподава доверие на подобен човек.
Като млад инженер /машинен/, сътрудниците му си спомнят, че настоящият шеф в негово лице вижда предстоящ добър експерт и евентуален началник, т.е. кадър за управническо работно място в експлоатационен регион Монтана, изпращан на семинари и курсове за повишение на подготовка в региона на активността на сдружението, с една дума – летящ старт.
Но както нормално се случва, „ няма ненаказано положително “ и макар всички старания да се даде късмет на един младеж, от инж. Мони освен не става добър експерт, само че се трансформира в нарицателен образец измежду сътрудниците си с арогантното си държание и злоупотреби за персонално облагодетелстване, като употребява служебна техника, материали на сдружението и подчинени чиновници за услуги на „ частно “ в работно време. 
Вместо да фактурира средствата, получени от тези услуги в сдружението и парите да влязат като доходи, той ги присвоява и единствено дребна част от тях дава на доверените хора към него.
Горчив опит имат доста от подмамените от него сътрудници, наемани да работят с него, на които е обещана една сума, а след това получават жълти стотинки. Не е нужно да прецизираме какво е отношението към него, даже има закани за физическа разпра.
Част от обектите, за които се приказва в сдружението са:
- „ Воден цикъл “, за този случай е основал и ценоразпис за типовете услуги;
- Подмяна на водопровода по ул. “22-ри септември “ от ул. “Ал. Батенберг “ до ул. “Трапезица “;
- Изграждане на „ ново СВО-1 “ и ново канализационно отклоняване на клиент в сектора по ул. “Н. Бозвели “ от пл. “Славейков “ до ул. “П. Хитов “;
- Кв. “Мала Кутлувица “  заплатено присъединение на „ ново СВО “;
- Присъединяване на новата църква;
- Подмяна на вътрешна водопроводна мрежа на някогашната компания „ Лактис “;
- Незаконно причислен имат на ул. “Ал. Стамболийски “ и така нататък
Ако има заинтригувани за повече обстоятелства, искащи да споделят има доста, „ доброжелателите “ му единствено това чакат.
Един от фрапиращите случай от неговата престъпна кариера е реконструкцията на ул. “Индустриална “ и полагането на отклоняване на компания „ Крос “, когато самозабравилият се инж. Мони остави цялата индустриална зона без вода за нескончаем интервал от време заради непросветеност. По това време, без да каже на управлението на сдружението, по открития към този момент от него модел употребява служебна техника, материали на сдружението и подчинени чиновници за услугата на „ частно “ в работно време. Поради основаното напрежение, защото доста компании останаха без вода, казусът стана притежание на управлението и по слуховете, които се носят, инж. Мони е „ свил уши “ и е подал заявление за освобождение по взаимно единодушие, тъй като „ простакът “, на чийто стол желае да седне, го съжалил и не го уволнил дисциплинарно. 
За всяка една от неговите „ пакости “ има искащи да свидетелстват, единствено чакат да си отмъстят.
Монтана е дребен град, всички се познават и по тази причина е огромно недоумението на хората, толкоз ли са блъснали дъно деребействащите депутати в област Монтана, които го стартират, та да заложат на „ куци коне “? Може би те изобщо са в незнание за неговата трудова биография и по тази причина е добре да поразпитат в брашна, с цел да не останат сюрпризирани от последващата непросветеност, криеща риск за водоснабдяването на територията на област Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР