За пореден път от ВМРО заявяваме – нямаме нищо общо

...
За пореден път от ВМРО заявяваме – нямаме нищо общо
Коментари Харесай

ВМРО се разграничи от „Луковмарш”

За следващ път от Вътрешна македонска революционна организация заявяваме – нямаме нищо общо с организирането на шествия, които са ориентирани към расова ненавист, антисемитизъм и ред сходни неща. Това съобщи депутатът от ОП/ВМРО Юлиан Ангелов, представен от БГНЕС.

По-рано през днешния ден Джейхан Ибрямов от Движение за права и свободи съобщи, че младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация е съорганизатор на „ Луковмарш ” – националистическо шествие в памет на ген. Христо Луков, боен воин от Първата международна война, само че и непосредствен до Германия крайнодесен публичен деятел по време на Втората.

„ Валери Симеонов вместо да заглушава шума по Слънчев бряг не видя с очите си разпространяването на фашистки значки, запалки и други с облика на Хитлер. Волен Сидеров е първият българин, който написа и издаде в България антисемитска книга “, разяснява Джейхан Ибрямов. Съпартиецът му Хайри Садъков добави, че „ Луков марш е националсоциалистическа акция ”.

„ Движение за права и свободи могат да си приказват каквото си желаят, само че това не дава отговор на истината. По мотив следващите спекулации от страна на антибългарската партия Движение за права и свободи, от Вътрешна македонска революционна организация може да заявим с чиста съвест, че в никакъв случай Вътрешна македонска революционна организация не е взело участие в разнообразни мероприятия, свързани с ненавист и антисемитизъм, в които те ни упрекват. Единствената партия, който насажда към този момент съвсем 3 десетилетия ненавист в България, това е Движение за права и свободи ”, отговори Ангелов.

Той подсети, че Вътрешна македонска революционна организация е взело участие в спасяването на Българските евреи.

„ Ние не сме организирали, а аз персонално в никакъв случай не съм бил и няма да бъде участник в това шествие. Нека всяка една демонстрация, която се случва в страната, да не бъде преписвана на Вътрешна македонска революционна организация ”, прикани и различен народен представител от Вътрешна македонска революционна организация – Александър Сиди.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР