За пореден път обществото стана свидетел на груба манипулация от

...
За пореден път обществото стана свидетел на груба манипулация от
Коментари Харесай

ДПС скочи срещу доклад на Прокопиев

" За следващ път обществото стана очевидец на груба операция от страна на олигархичния кръг " Капитал " на Иво Прокопиев. Този път тя е маскирана като отчет на неправителствена организация - Международен институт за пресата ". Това заяви водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на специфичен брифинг в Народното събрание. В него участваха още вицепрезидентът на Либералния интернационал Хамид Хамид, зам.-председател на ПГ на Движение за права и свободи и водача на европейските либерали Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/ " Обнови Европа "

Той посочи, че " отчетът показва медийната среда в България преднамерено и накриво, напълно в полза на медийния и олигархичен кръг " Капитал ". В този отчет над 53 пъти се загатва името на народния представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, макар че той от дълго време не има медии. Движение за права и свободи неколкократно също се загатва в отрицателен аспект, който няма нищо общо с действителността ", уточни Карадайъ.

" Същевременно в отчета е пропуснато да се прегледа въздействието върху медиите у нас на Иво Прокопиев, както и основания от кръга " Капитал " в последното десетилетие циничен модел на медийни обвързаности. Влияние, довело до там, че операцията и лъжата се показват като последна истина в следените от него медии, а действителността е прикривана и извращавана ", посочи водачът на Движение за права и свободи.

Разбира се, пропускането на кръга " Капитал " не е инцидентно, тъй като отчетът е направен от Галя Прокопиева в офисите на Прокопиев. Тя е създател, по този начин написа в самия отчет, заяви Карадайъ.

Затова ние от Движението за права и свободи си позволихме да изразим наше отношение по този отчет и го адресирахме до вицепрезидента на Европейска комисия Вера Юрова, до еврокомисаря по правораздаването Дидие Рейндерс, до Хуан Фернандо Лопес Агилар, ръководител на комисията по цивилен права, правораздаване и вътрешен ред в Екологичен потенциал и до Софи инт Велд, ръководител на Комисията по господство на право, демокрацията и съществени права и свободи ", сподели още Карадайъ.

Той заяви и една добра вест за Движението. " Петицията, осъждаща рашковщината по време на изборите, импортирана от нашия юношески ръководител в община Айтос Бехчет Емурлов в Комисия по петициите на Европейския парламент, е позволена за разглеждане ", сподели Карадайъ.

Той напомни, че покъртителни свидетелства за полицейщина и противозаконни дейности на полицията по време на изборите са посочени в отчета на ОССЕ (Служба за демократични институции и права на човека). Сега, с изключение на в този отчет, ще прегледат случаите и в Комисията по петициите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР