За пореден път хиляди протестиращи излязоха по улиците на централен

...
За пореден път хиляди протестиращи излязоха по улиците на централен
Коментари Харесай

Сега или никога: Нестихващите протести в Хонконг

За следващ път хиляди протестиращи излязоха по улиците на централен Хонконг. Демонстрациите се случват макар полицейска възбрана, написа Би Би Си.

Наложи се на органите на реда да употребяват сълзотворен газ и водни оръдия, с цел да разпилян недоволстващите тълпи. Нестихващите митинги през последните месеци доведоха до арестите на мнозина.
Полицаите в Хонконг за първи път използваха огнестрелно оръжие – за предизвестие Сблъсъците не престават
Преди няколко дни бяха арестувани продемократични деятели и държавни чиновници.

Причината зад митингите е противоречив законопроект, която беше препоръчан. Той позволяваше екстрадицията на жители в Китай.
Снимка: Reuters
Отговорът на жителите беше съвсем незабавен, защото съгласно тях Пекин ще употребява новото законодателство като инструмент за разпра с дисиденти и политически съперници.
Снимка: Reuters
През юни над милион жители излязоха на митинг. Стигна се до кавга с полицията, а също по този начин бяха породени обилни материални вреди по улиците на града.

В следствие мярката беше оттеглена.
Снимка: Reuters
От тогава митингите одобриха продемократичен образ, а конфликтите сред протестиращи-полиция-управляващи станаха по-жестоки.
Полицията в Хонконг арестува към 30 души след всеобщи вълнения при митинги Силите на реда използваха сълзотворен газ против стачкуващите
Хонконг се употребява със „ специфични привилегии”, които ще изтекат през 2047 година Много от жителите на града, обаче, не желаят да той да стане „ следващият град в Китай”.
Снимка: Reuters
Градът се ръководи на правилото една страна, две системи. Въпреки че е част от страната, мегаполисът има лична законодателна самостоятелност и администрация, както и икономическа система.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР