За пореден ден жители на пловдивското село Цалапица излязоха на

...
За пореден ден жители на пловдивското село Цалапица излязоха на
Коментари Харесай

Фенове на Ботев се включиха в националния протест в Цалапица, обсадиха къщата на близнаците

За следващ ден поданици на пловдивското село Цалапица излязоха на митинг, след жестокото ликвидиране на Димитър Малинов. Исканията още веднъж са за пожизнен затвор за килъра Рангел Бизюрев и обективна присъда за близнаците Валентин и Борислав. От през днешния ден митингът към този момент става народен.
Прочетете още
В шествието в селото се включиха и почитатели на футболния Ботев. Жителите още веднъж обсадиха къщата на близнаците Валентин и Борислав, въпреки да се знае, че все още тя е необитаема. Веднага по-късно протестиращите още веднъж се насочиха към автомагистралата, само че се стопираха в края на селото, тъй като подстъпите до аутобана са затворени от полицията.

Хората винят за убийството бездействието на полицията в Пловдив и Стамболийски, а митингите доведоха до отсраняването на шефовете на дирекциите в двата града.

В цялото село през целия ден има засилено полицейско наличие. Жителите на Цалапица разясняват, че ще се борят до край за правдивост и митингите няма да спрат. Всички присъстващи желаят двамата близнаци да бъдат упрекнати като съучастници, а не помагачи тъй като за тях това е съучастничество в убийството.

По-рано през днешния ден Димитър Малинов беше заровен. Близки, родственици, другари и познати бяха на поклонението, което се организира в 10 часа в ритуалната зала на гробищния парк в Стамболийски.

Припомняме, че полицията към момента търси Рангел Бизюрев с европейска заповед за арест. Властите настояват, че хипотетичният причинител е излязъл от страната през летище София на 24 юли. Самолетният му билет бил закупен преди убийството. 

Тялото на 24-годишния Димитър Малинов беше намерено заровено под строителни боклуци на към 1 км от последните постройки в село Цалапица. По данни на прокуратурата жертвата и хипотетичният палач се познавали от години. Преди време обаче връзките им се влошили, а казусът сред тях бил финансов.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР