За Полша е изключително важно войната в Украйна да не

...
За Полша е изключително важно войната в Украйна да не
Коментари Харесай

Спасимир Домарадски по Дарик: За Полша е изключително важно войната в Украйна да не слиза по-надолу в международните приоритети

" За Полша е извънредно значимо войната в Украйна да не слиза по-надолу в интернационалните цели, тъй като в случай че това се случи, ще има доста по-големи проблеми от тези, с които Европа се сблъсква сега ", разяснява в предаването „ Без искания ” полският политолог Спасимир Домарадски.

Той посочи, че войната в Украйна е директна опасност за националната сигурност на Полша и по тази причина поляците не биха приели връщане на взаимоотношенията с Русия преди въпросът да бъде еднопосочно решен:„ Обществото се активизира и сплоти към идеята освен да оказва помощ на украинците и украинските бежанци, само че и потребността от поддръжка за Украйна се интерпретира като безусловно нужна политика, обвързвана с националната сигурност на Полша ".

" Тази готовност повлия и на публичното мнение. Съзнанието, че войната е директна опасност за националната сигурност на Полша, е този детайл, който не разрешава тези притеснителни трендове да се търси позволение на спора и преустановяване на тази сложна политика по отношение на Русия ", допълниДомарадски.

„ Това, което прави Русия, е един казус, който, от една страна, демонстрира, че главните правила на интернационалните връзки като: целокупност и суверенност на страната, могат да бъдат потъпкани, сподели той, като заключи, че " за поляците е явно, че в случай че това бъде по какъвто и да е метод възприето като модел на поведение в интернационалните връзки, то рано или късно това ще стане проблем, който непосредствено ще заплаши полската сигурност и суверенитет. “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР