За политиците, които си правят пиар на гърба на Пловдивския

...
За политиците, които си правят пиар на гърба на Пловдивския
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив се чуди защо го търсят за панаира

За политиците, които си вършат пиар на гърба на Пловдивския панаир, ще излязат доста неща нескрито. Това съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров пред БНР. На въпрос за какво общината не е обжалвала смяната в капитала на сдружението " Пълдин туринвест ", с която Панаира мина напълно в ръцете на предприемача Георги Гергов, Димитров се оправда с ВКП и икономическа полиция.

" Нищо не мога да ви кажа за Панаира, защото Върховната касационна прокуратура и икономическа полиция работят по случая. Така че, нищо не мога да ви кажа ".

Кметът на Пловдив нямал право да приказва и даже и да бъде запитан още един път, отново щял да твърди същото. Единственото, което той съобщи, още веднъж в своя отбрана, бе, че Пловдивският панаир в никакъв случай не е бил благосъстоятелност на общината.

Припомняме, през ноември 2022 година Георги Гергов, бивш кадър на Българска социалистическа партия, закупи акциите на община Варна в капитала на " Пълдин туринвест " и стана мажоритарен притежател със 79% от дяловете в Панаира. Новината надигна съществено гражданско неодобрение в града, което не беше потушено от предлагането на Гергов да подари на общината повърхност в Панаира и там да бъде построена нова опера. Тази скица и това предложение не са нови, след като Георги Гергов се опита да ги приложи и през 2017 година

И до този миг не беше ясно обяснено защо и по какъв начин община Варна продължава да притежава въпросните акции.

Общинските съветници от " Демократична България " приканиха Здравко Димитров да уволни своя заместител Величко Родопски и след това да подаде оставка заради това, че не е обжалвал решението на Окръжния съд за Панаира.

В края на месец април прокуратурата също подхвана казуса с Пловдивския панаир, като стартира инспекция на изказвания за осъществени престъпления от длъжностни лица във връзка придобиването на дружествени дялове на " Международен панаир Пловдив " АД от " Пълдин туринвест " АД.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР