За полетите на цената на пътуване с такси неизбежно ще

...
За полетите на цената на пътуване с такси неизбежно ще
Коментари Харесай

Край на евтините самолетни билети, горивата вдигат цените на полетите

За полетите на цената на пътешестване с такси неизбежно ще би трябвало да забравим - времената, в които това беше допустимо, остават в предишното. По данни на Федералната статистическа работа за една година междинните цени на интернационалните полети са се повишили с 33,4%.

Авиационният специалист Корд Шеленберг показва, че освен елементарните консуматори, а и самолетните компании, летищата и компаниите за поддръжка на самолетите са изправени пред голямото нарастване на разноските, провокирано от високите цени на горивата и силата. Същевременно предлаганият потенциал на полетите към момента не е достигнал равнищата си отпреди пандемията.

По данни на Германската асоциация за въздушен превоз предходната година въздушният трафик в Германия е възлизал на 70% от индикаторите преди 2019 година. " Това значи, че възобновяване в Германия е по-бавно, в сравнение с в другите европейски страни. В Европа предложенията на самолетните компании през 2022 година са възлизали на 84 на 100 от пакетите през 2019 година ", сочи отчет на асоциацията. 

В момента цените още веднъж се покачват доста. Онлайн порталът " Идеало " неотдавна заяви за нарастване в цените на билетите за летните полети с над 20 на 100 на годишна база. Според Корд Шеленберг пасажерите са подготвени да платят по-високите цени, само че пък специалистът по въздушния трафик Кристоф Брюцел чака цените да тръгнат надолу. " Следващата година те по-скоро ще намалеят ", счита той.

Основен фактор за това ще е най-много потенциалът на самолетните компании, който ще бъде повишен последователно. Същевременно на доста места ожесточената конкуренция ще продължи да води до свръхпредлагане, написа DW.

Съществуват обаче и доста учредения да се счита, че връщане към постоянно извънредно евтините цени отпреди 2019 година няма да има. Главният изпълнителен шеф на " Райънеър " Майкъл О`Лиъри неотдавна призна, че дните на билетите по 10 евро са завършили. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР