За подготвяна атака срещу Икономедиа, Капитал, Дневник и единия от

...
За подготвяна атака срещу Икономедиа, Капитал, Дневник и единия от
Коментари Харесай

„Дневник” и „Капитал”: Готвят запор на активи на Иво Прокопиев

За подготвяна офанзива против " Икономедиа ", " Капитал ", " Дневник " и единия от техните издатели Иво Прокопиев оповестяват в оповестена позиция новинарското онлайн издание " Дневник " и уеб сайтът на вестник " Капитал " Capital.bg. Позицията е подписана от издателите и публицистичния мениджмънт на " Икономедиа " АД. 

Според информацията, която цитира източници на издателите в държавното управление и Народното събрание, атаката е готвена посредством Комисията за лишаване на нелегално добито имущество (КОНПИ), която е подложена на напън от страна на основния прокурор Сотир Цацаров. Последният не разяснява случая, а от КОНПИ се оправдаха със служебна загадка, показва bTV.

В позицията е записано: " През последните месеци върху КОНПИ е оказван систематичен напън да стартира произвеждане по отношение на Иво Прокопиев, Галя Прокопиева и фамилията им. А отчет по тематиката е включен в дневния ред на съвещанието на комисията за на следващия ден, сряда. Това ще даде съображение да бъде пожелан запор на активи , включително на " Икономедиа ", компанията - издател на " Капитал " и " Дневник ", в която Иво Прокопиев има мажоритарен дял ".

" Като издатели не можем да подсигуряваме, че вредите от дейностите на комисията, които имаме вяра, че един ден съдът ще постанови като противозаконни, ще могат да бъдат обезщетени ", се споделя още в позицията. Може да я видите в уеб страниците на двете медии тук и тук. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР