За по–висока избирателна активност на балотажа призова Румен Радев в

...
За по–висока избирателна активност на балотажа призова Румен Радев в
Коментари Харесай

Румен Радев призова за по-висока избирателна активност в неделя

За по–висока изборна интензивност на балотажа прикани Румен Радев в Пловдив, където закри предизборната си акция. По думите му същинската борба ще бъде в неделя, когато някогашните ръководещи имат финален късмет да се върнат във властта.

Въпреки полемиката на тематика Крим, след изявлението на Румен Радев по време на президентския спор по Българска национална телевизия, той остава безапелационен в позицията си.

" Въпросът е безусловно явен. Анексацията на Крим е в нарушаване на интернационалното право, само че както споделих нощес - има действителности в политиката и сега Крим е съветски ", съобщи Румен Радев.

Илияна Йотова напомни, че доста от европейските водачи желаят да се възвърне срещата на върха ЕС-Русия, където всички тези тематики да бъдат поставени на масата. За страдание, глобите против Русия, които се препотвърждават на всеки 6 месеца, към този момент не реализират задачите си, акцентира Йотова. Що се отнася до сигналите, че има интервенция от страна на Турция в изборните процеси у нас, Румен Радев съобщи, че сега се обобщава цялата събрана информация, само че връзките сред двете страни би трябвало да се основават на равнопоставеност и взаимно почитание.

" Всяка една държавна интервенция в изборите на друга страна е неприемлива и сега ревизираме всички обстоятелства и условия за съществуване на такава интервенция, тя изрично не би трябвало да се позволява ", съобщи Радев.

В последната им предизборна демонстрация Румен Радев и Илияна Йотова бяха посрещнати с гайди в центъра на Пловдив. Заедно със симпатизанти, летци и политици, които ги поддържат, минаха през основната улица и стигнаха до площад Съединение. Румен Радев благодари на всички, подкрепили го на първия тур. И акцентира, че същинската борба следва в неделя.

" Вие знаете, че последния късмет тези, които докараха България до това положение да се върнат на власт, е посредством президентската институция и повярвайте ми,те няма да пожалят никакви средства, както го правеха до момента да реализират тази цел, не би трябвало да им предоставяме този късмет, това е нашия късмет за България ", съобщи Радев.

В знак на поддръжка пристигнаха водачите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев, както и представители на Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Изправи се, БГ! "

Ние не са срамим да застанем един против различен, да покажем, че имаме общи дела, общи цели в името на България. И ще се веселя да потвърдим, че ще се образува едно действено държавно управление, което да прокара нужните промени и да работи в действителност за европейско развиване на България. А не за България на шкафчетата и на чувалите ", съобщи Радев.

Всеки има еднакъв дял в определянето на нашата обща орис, сподели още Румен Радев и прикани за всеобщо гласоподаване в неделя, с което гласоподавателите да покажат единна воля и отговорност пред страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР