За по-строг контрол при вноса на риба и намаляване на

...
За по-строг контрол при вноса на риба и намаляване на
Коментари Харесай

Oрганизацията WWF настоява за по-строг контрол при вноса на риба и намаляване на бракониерския улов



За по-строг надзор при вноса на риба и понижаване на бракониерския улов - за това упорства организацията WWF. Проблемите ще бъдат разисквани на полемика с представители на държавните институции, които имат отношение към вноса, етикетирането и търговията с риба и морска храна.

Уловът на 58% от рибните ресурси води до съвсем цялостно привършване на ресурса. Незаконният лов на риба също способства за понижаване на рибните ресурси. За казуса добави Божидар Иванов , началник на плана " Полезната риба “, осведомителна акция, която се организира в 11 страни от Европейски Съюз:

След като през 2010 година Европейски Съюз вкара структурирана стратегия за битка с противозаконния недеклариран и нерегламентиран лов на риба, се спускат редица регламенти, които изискват от страните-членки да упражняват сериозен надзор върху границите във връзка с вноса на риба от трети страни, т.е. отвън Европейски Съюз. Към момента към 50% от вноса в Европейски Съюз идва от разрастващи се страни в Югоизточна Азия, Северна Африка и така нататък Всъщност след едно проучване тази година на една коалиция от неправителствени организации в Европа се открива, че на доста места в страните-членки в действителност има разлики сред процедурите, които се ползват на границата при импорт на риба от трети страни. Това е и повода рекомендациите да бъдат за стягане на контрола и въвеждането на единна процедура, която да събира информацията от другите страни.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Радостина Билярска.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР