За по-малко от година световният бестселър има седем издания в

...
За по-малко от година световният бестселър има седем издания в
Коментари Харесай

Тънкото изкуство да не ти пука e най-продаваната книга в България

За по-малко от година международният бестселър има седем издания в нашата страна, а книжарите на Хеликон го избраха за книга на годината. След този триумф Хермес насочва покана към Марк Менсън да гостува в България.

В момента създателят работи и по нова книга. Преди дни със знака на Хермес излезе седмото издание на Тънкото изкуство да не ти пука. От издаването й в България през януари тази година книгата не слиза от бестселъровите ранглисти на огромните книжарски вериги.

След хиляди продадени екземпляри, доста рекомендации и позитивни мнения от читатели, тя беше определена и за Книга на 2018 година от книжарите на Хеликон. Това е следващото самопризнание за Тънкото изкуство да не ти пука и доказателство, че Марк Менсън е най-харесваният създател освен от клиентите на книжарниците, само че и от работещите в тях.

Много читатели споделят, че книгата е трансформирала метода, по който се отнасят към отрицателните събития и безпокойството. Помогнала им е да преодолеят страха от незнайното и да се концентрират върху сегашния миг. Това умеене е извънредно потребно в забързаното ни и затрупано с проекти всекидневие.

Друга отрицателна съвременна наклонност в последните години е склонността ни да се съпоставяме с останалите и стремежът да бъдем съвършени. Менсън се опълчва на тази мода, като припомня, че в действителност имаме потребност от елементарното, тъй като с помощта на него невероятното може да изпъкне.

Същото важи и за болката и компликациите. Авторът ни подтиква да се научим да ги одобряваме като част от живота, да спрем да ги пренебрегваме и да бягаме. Болката е нужна, тъй като след нея можем в действителност да оценим моментите на благополучие, любов и задоволство.

Болезнено прям и пораждащ смях през сълзи, Марк Менсън предлага на практика способи да променим житейските си настройки и да развием капацитета си. Благодарение на препоръките, които е събрал в книгата, на шеговития звук и практичността, Тънкото изкуство да не ти пука се трансформира освен в международен бестселър, само че и в основата на нов тренд в литературата за личностно развиване и самопомощ. А позитивните мнения от читателите са доказателство, че насоките в книгата в действителност работят.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР