За по-малко от две години българите гласуваха четири пъти за

...
За по-малко от две години българите гласуваха четири пъти за
Коментари Харесай

Радев към ДПС: Виждате ли необходимост от промяна на самата форма на съставяне на правителство?

" За по-малко от две години българите гласоподаваха четири пъти за парламент. Общото сред тези избори е че гласоподавателите не дадоха доверието си на нито една партия да ръководи сама, нито за лесни обединения. Въпреки това те чакат техните проблеми да се вземат решение, а това значи постоянно държавно управление, което да поеме политическата отговорност и с дълготраен небосвод за стопански напредък ", стартира консултациите с представителите на Движение за права и свободи президентът Румен Радев, който се среща с всички партии, с цел да бъде открит метод за съставяне на държавно управление.

" Искам да чуя вашата оценка за положението на разговора в Народно събрание и за хода на договарянията. Движение за права и свободи е партия с опит в парламентаризма, вие сте директни участници в най-дългите договаряния за сформиране на държавно управление само че тогава залогът беше явен участие в Европейски Съюз. Къде виждате в този момент залога и идеята към който да се сформира едно стабилно болшинство? И вие виждате ли нужда от смяна на самата форма на сформиране на държавно управление? Вие от няколко години говорите за програмни, експертни държавни управления. Как си представяте конфигурацията на такива държавни управления? ", попита Радев.

" Липсата на явен времеви небосвод трансформира целите на работата на Народно събрание. Надявам се законите да вземат връх над процедурите, да има рационален градивен разговор ", разяснява още той и сложи още въпроси пред Движение за права и свободи:

" Вашият метод към бюджета. Каква гаранция може да се даде, че този бюджет няма да се трансформира в предизборна платформа с неразбираем резултат? Какво е вашето отношение за даване на въоръжение на Украйна? Както и към забуксувалата правосъдна промяна? "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР