За по-малко от две денонощия общо 54 души се отзоваха

...
За по-малко от две денонощия общо 54 души се отзоваха
Коментари Харесай

54 дарители дадоха кръв за два дни след апел на болницата в Търново

За по-малко от две денонощия общо 54 души се отзоваха на апела за кръводаряване за потърпевшите от тежката злополука край великотърновското село Ново село в неделя. Според медиците от остарялата столица такава социална реакция се случва за първи път в последните няколко години.

Само в понеделник общо 36 души са минали през кръв центъра на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “, а във вторнок преди обяд са се отзовали още 18 индивида. Веднага след тежкият случай, началникът на реанимацията на здравното заведение, доктор Сибила Маринова, прикани в обществените мрежи всеки, който може да подари, защото болничното заведение има незабавна потребност от кръв от всички групи. Само за няколко часа постът й обиколи обществената мрежа и беше споделен близо 1000 пъти.
„Тъй като кръвните групи „ АБ “ и „ А “ са извънредно редки, болничното заведение постоянно има потребност от тях“, разяснява доктор Маринова.

В пътното произшествие на 7 октомври пострада и бременна жена. Тя към момента е с заплаха за живота и остава в реанимация. Съпругът й е с гръдна контузия, само че е нормализиран. Втора жена, която е с контузия на лицев череп, в понеделник е била превозена в Пирогов, а най-леко потърпевшият е напуснал болничното заведение по лично предпочитание.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР