За по-малко от две денонощия 54 човека се отзоваха на

...
За по-малко от две денонощия 54 човека се отзоваха на
Коментари Харесай

Рекорд във Велико Търново: 54-ма дариха кръв за бременната от катастрофата край града

За по-малко от две денонощия 54 индивида се отзоваха на апела за кръводаряване за потърпевшите от верижната злополука в неделя на основния път София-Варна край Ново село. Това се случва за първи път в последните няколко години, споделиха от регионалната болница във Велико Търново.

Още в понеделник 36 индивида са минали през кръв центъра на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “, а през днешния ден преди обяд са се отзовали още 18. Веднага след тежкия случай, началникът на реанимацията на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “, доктор Сибила Маринова, прикани в персоналния си профил във Facebook всеки, който може да подари, защото болничното заведение има незабавна потребност от кръв от всички групи.

Само за няколко часа постът й обиколи обществената мрежа и беше споделен близо 1000 пъти. По думите на доктор Маринова, защото групите „ АБ “ и „ А “ са извънредно редки, болничното заведение постоянно има потребност от тях.

Ръководството на болничното заведение и лекарите благодарят на всеки, който се отзовал и е кръводарил. Бременната жена към момента е с заплаха за живота и остава в реанимацията на болничното заведение. Съпругът й е с гръдна контузия, само че е нормализиран. Другата жена, която е с контузия на лицев череп, е била превозена в Пирогов, а най-леко потърпевшият е напуснал болничното заведение по лично предпочитание. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР