За по-малко от два месеца църквата Св. Димитър“ в Бобошево

...
За по-малко от два месеца църквата Св. Димитър“ в Бобошево
Коментари Харесай

За по-малко от два месеца: Обраха няколко пъти църквата „Св. Димитър“ в Бобошево

За по-малко от два месеца църквата „ Св. Димитър “ в Бобошево става обект на няколко обири . Охранителните камери са снимали дейностите на причинителя. 

Снимка: bTV

Храмът се поддържа от няколко мъже и дами, които се пробват да го възродят, защото не е настоящ. Първата кражба е открита преди към месец.

„ Забелязана е колата, номерът е прочут, само че мисля, че не е подаден сигнал до полицията. Мислехме, че е инцидентно и няма да се повтори, само че за жалост още веднъж се получи. Вторият път е преди 2-3 дни, още веднъж същият причинител “, споделя Ирина. 

Снимка: bTV

В църквата са сложени камери, които са снимали дамата, която краде. Не е ясно тъкмо какъв брой средства за изчезнали, само че за хората те са извънредно значими. 

„ Не става дума единствено за материалното, става дума за кражба от духовността, от наследството. Жалба публично ще се пусне, само че може би би трябвало да се трансформират законите. Кражбата си е кражба, дали е 100, или 200 лв., да има някакво наказване “, споделя Анета Лъвджийска. 

Отецът съумява да го настигне, събаря го на земята и стопира крадеца

Бобошево е наричано дребният Йерусалим поради многочислените църкви и параклиси, носещи имената на разнообразни светци. Храмът „ Св. Димитър “ е издигнат през Х век и е на няколко километра от града. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР