За по-малко от два часа Апелативният специализиран съд приключи делото

...
За по-малко от два часа Апелативният специализиран съд приключи делото
Коментари Харесай

Приключи ”делото срещу Прокопиев, Дянков и Трайков”, съдът има тежката дума

За по-малко от два часа Апелативният профилиран съд завърши делото за продажбата на миноритарния дял на електроразпределителното сдружение EVN. Известно в медиите като ”делото против Прокопиев, Дянков и Трайков ” бе формирано по митинг на прокуратурата против оправдателните присъди на всички подсъдими, произнесени на първата инстанция предишното лято.
Съдът ще се произнесе до месец по оправдателните присъди на предприемача Иво Прокопиев, някогашните министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков и още трима души, които прокуратурата упрекна за продажбата през 2011 година на държавния дял в електроразпредeлителното сдружение.

Само един очевидец даде показания през днешния ден - някогашният министър на стопанската система Емил Караниколов, който преди 10 години оглавяваше Агенцията за приватизация. Той разяснява, че няма да се връща в политиката и все по този начин не схваща, тъй като близо 11 години е апетитен за човек на депутата Делян Пеевски.

" Не го познавам. Мисля, че е извънредно време в случай че някъде го видя, да се срещна, с цел да се спре тази сага. Но не знам къде ".

След късия разпит на Караниколов, прокуратурата изиска оправдателните присъди по делото " EVN " да бъдат сменени с неоправдателни, а бранителите на шестимата подсъдими - да бъдат доказани.

Произнасянето след месец значи по-скоро второто. Повторно " почтен " чакат Иво Прокопиев и юристът на Трайчо Трайков Ина Лулчева. Според нея това дело е преследвало други цели, разнообразни от тези на наказателното право.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР