За по-малко от 24 часа криминалисти от Полицейското управление в

...
За по-малко от 24 часа криминалисти от Полицейското управление в
Коментари Харесай

Дядо даде 11 000 лв. на измамници, задържаха мулето

За по-малко от 24 часа криминалисти от Полицейското ръководство в Шумен откриха помощник в телефонна машинация, който взел 11 000 лв., оставени от лековерен шуменец. Мулето е 37-годишен мъж, към този момент му е повдигнато обвиняване и е разказал всичко пред арбитър.

Разплитането на измамата почнало във вторник, а ден по-рано Шумен бил под телефонната офанзива на измамници и жители се обаждали в полицията, че ги тормозят. В обедните часове 87-годишен мъж съобщил, че е повярвал. Обяснил, че предния ден бил потърсен от чужд, който се показал за началника на полицията в града. Съобщил, че се организира акция за залавяне на телефонни измамници и го помолил да спомага.

Така дядото се съгласил да остави парична сума, която измамниците да вземат и да бъдат арестувани на място. С мисълта, че оказва помощ на полицията мъжът оставил всички налични 11 000 лв. на ул. “ Ген. Гурко “ в Шумен.

Криминалисти подхванали бързи дейности и влезнали в дирите на 37-годишен мъж от Шумен. Пред полицейските чиновници той признал, че е взел парите, само че разказал, че бил нает от непознати по телефона, с цел да прави куриерска активност. Работата по документиране на случая продължава, оповестяват от ОДМВР Шумен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР