За по-добра устойчивост на земеделските производители е нужно прилагане на

...
За по-добра устойчивост на земеделските производители е нужно прилагане на
Коментари Харесай

Зам. - министър Георгиева: За устойчивост на земеделските производители е нужна диверсификация на стопанствата им

За по-добра резистентност на земеделските производители е нужно използване на диверсификация в техните стопанства. Радвам се, че тук виждаме положителни образци, защото тази процедура се насърчаваше през целия програмен интервал на Общата селскостопанска политика 2014-2020 година Това сподели заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева, която през вчерашния ден откри селскостопанското ревю „ Ден на полето 2023 " в землището на град Добрич, Пети километър. Инициативата се провежда за втора поредна година от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите, член на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ).

Пред публицисти заместник-министърът изясни, че следва в напълно къс период публикуването за второ публично разискване на процедурата за дейно потребление на вода в земеделските стопанства, част от Националния проект за възобновяване и резистентност. Тя посочи, че все още екипът на Министерство на земеделието и храните работи по изчистването на последните бележки по процедурата взаимно с Европейската комисия. Зам.-министър Георгиева добави, че използването на мярката е обект на засилен интерес от страна земеделските производители. Заместник-министърът акцентира, че разчита на интензивност от страна на производителите за оферти и мнения по оповестените насоки за процедурите по НПВУ.

В рамките на тридневното събитие, от 25 до 27 юли, повече от петдесет компании, предлагащи семена, препарати за растителна отбрана и земеделска техника показват продуктите си.

Предвидено е провеждането на полеви демонстрации на машини, както и следене на вегетационното развиване и положение на културите.

Официални посетители на събитието бяха Йордан Йорданов, кмет на гр. Добрич, Йорданка Костадинова, регионален шеф на гр. Добрич, Илия Проданов, ръководител на Националната асоциация на зърнопроизводителите и Костадин Костадинов, ръководител на Българска земеделска камара.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР