За пети пореден път в МУ – Пловдив ще се

...
За пети пореден път в МУ – Пловдив ще се
Коментари Харесай

Инсулинова резистентност е темата на Зимните ендокринни дни в МУ - Пловдив

За пети следващ път в МУ – Пловдив ще се проведат обичайните Зимни ендокринни дни, проведени от Катедрата по eндокринология, оповестиха от висшето учебно заведение.

През последните години събитието, което слага на фокус настоящи тематики от региона на ендокринологията и е с интердисциплинарен темперамент, се радва на огромен интерес от академичната общественост, студентите и специализантите от всички медицински университети в страната, както и на експерти от разнообразни области на медицината.

Предстоящото пето издание ще се организира на 24 февруари от 09.00 ч. до 14.00 ч. в Аудитория 1 на Корпус 1 при МУ – Пловдив с опция и за онлайн включване в платформата Zoom под формата на уебинар.

Темата тази година е „ Инсулинова устойчивост “. Поканените гост-лектори проф. доктор Маурицио Нордио и доцент доктор Катя Тодорова са одобрени имена, познати на интернационалната академична и професионална здравна общественост.

Проф. доктор Маурицио Нордио от Университет „ Ла Сапиенца “ и Швейцарско-италиански университет – Рим, е бележит експерт и учител с научни разработки в региона на ендокринологията и андрологията. Той е един от първите откриватели на мелатонина и присъединяване му в контрола на репродуктивните и метаболитните процеси.

Доц. доктор Катя Тодорова е шеф на Клиника по ендокринология и заболявания на обмяната при УМБАЛ „ Д-р Георги Странски “ и доцент към катедра “Кардиология, пулмология, ендокринология ” в МУ – Плевен. Тя е дълготраен шеф Отделение „ Диабет и бременност ” при СБАЛАГ ”Майчин дом ” и огромна част от научните й разработки са в региона на ендокринните нарушавания при бременност.

Линк за свободен достъп: ;

Meeting ID: 959 5176 8009.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР