За пета поредна година заедно с най-чакания младежки фестивал в

...
За пета поредна година заедно с най-чакания младежки фестивал в
Коментари Харесай

На Shake Market: обеци от мъх и кафени зърна СНИМКИ

За пета поредна година дружно с най-чакания юношески фестивал в Пловдив „ Shake Тhat Хълм “ се организира и горския пазар “Shake Market ”. Пъстрите сергии този път са разграничени на зона „ Вълшебства “ и зона „ Рецептори “. Първата показва ръкоделни чудеса, а втората приютява всички кулинарни създатели.

Сред дървените маси в подножието на Джендема през днешния ден е разположила красивите си бижута Петя Колева. Хобито й е да основава забавни украшения от естествени материали. В дребни стъклени колбички тя съумява да събере дребни сухи цветя, кафени зърна, песъчинки и мъх. Петя трансформира клончета и корени, открити на разнообразни плажове, в стилни гердани, гривни и обещи.

Следваща спирка е щандът на работилница „ Дъга “. Специално от Кърджали са „ кацнали “ на тепето десетки чудни шноли, кариолки, детски бижута и ленти за коса. Недялка Николова създава ръчно аксесоарите за малчуганите от години и към този момент за повторно взе участие в горския пазар на „ Shake That Хълм “.

Други ръчно направени магии са тези на Поля и Валя от PAVÉ by Little Things. Сръчните девойки тази година са подготвили забавна сбирка от рисувани тениски, а под сергията си дамите са събрали част от най-впечатляващите мини аксесоари в забавен ретро куфар.

По поляната на Джендема могат още да се открият бижута от естествена кожа, камъни и стомана, разнообразни текстилни произведения, ключодържатели, картини от акрилни и маслени бои, книги и доста други. На сянка под дърветата има и огромна шатра, под която малчуганите рисуват и се забавляват.

Шареният панаир въодушевява както креативните натури, по този начин и ценителите на красивото. Гостите на Младежкия рид се срещат още веднъж с обичаните си създатели и с доста нови свежари от цялата страна. Участниците са симпатични, разнообразни, изобретателни хора, носители на пъстрите си светове от ръчно направени творби.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР