За пет години от мрежата са отключени 2 милиона смартфонаИзмамници

...
За пет години от мрежата са отключени 2 милиона смартфонаИзмамници
Коментари Харесай

Водещ телеком мамен от свои служители срещу подкупи

За пет години от мрежата са отключени 2 милиона смарт телефона

Измамници ощетявали оператора AT&T с към 5 милиона $ годишно (снимка: CCO Public Domain)

Служители на водещия американски телекомуникационен оператор AT&T са взимали подкупи, с цел да конфигурират злоумишлен програмен продукт в мрежата на компанията, оповестяват разнообразни източници.

34-годишният жител на Пакистан Мохамед Фахд е упрекнат в предоставяне на рушвет на стойност над 1 милион $ на чиновници на телекомуникационната компания, работещи в офиси и прът центрове в Сиатъл.

Заедно със своя съизвършител, който сега се счита за мъртъв, Фахд в продължение на няколко години подкупва чиновници на AT&T, с цел да конфигурират злоумишлен програмен продукт в мрежата на компанията, както и за отключване на смарт телефони, написа geekwire.com.

Според Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, сред 2012 и 2017 година измамниците отключили повече от 2 милиона смарт телефона, които по-късно могли да се употребяват отвън мрежата AT&T. Загубите на компанията възлизат на към 5 милиона $ годишно.

Злонамереният програмен продукт събирал поверителна информация и изпращал поръчки за отключване на смарт телефони, употребявайки идентификационните данни на съществуващи чиновници на компанията посредством далечен сървър.
още по тематиката
Освен това Фахд се опитал да откри нови контакти посредством към този момент подкупените чиновници. Един от чиновниците на AT&T е получил подкупи на обща стойност 428 500 $ за пет години.

По искане на американските управляващи Фахд е задържан през февруари 2018 година в Хонконг. Миналата седмица той беше екстрадиран в Съединените щати и скоро ще се яви пред федералния съд в Сиатъл, където ще му бъде повдигнато обвиняване по 14 пункта.

Пакистанският лъжец евентуално ще бъде наказан на отнемане от независимост за впечатляващо дълъг период.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР