За пет дни, огромен айсберг се откъсна от Антарктида …Наскоро,

...
За пет дни, огромен айсберг се откъсна от Антарктида …Наскоро,
Коментари Харесай

За пет дни, огромен айсберг се откъсна от Антарктида

За пет дни, голям айсберг се откъсна от Антарктида …Наскоро, айсберг под номер D28 се отдели от ледения шелф, намиращ се в зона, наречена Emery в Антарктида (HiddenTruth.site).Айсбергът е с повърхност от 631 квадратни благи и дебелина 210 метра. За съпоставяне, остров Малта (Malta) може да се нанесе пет пъти върху него.Това е най-големият айсберг, следен през последните 50 години. В същото време, учените убеждават обществото, че събитието няма нищо общо с световното стопляне.Четете още: В Исландия голям хладилник се е стопил изцяло за 30 години Според учените, това парче от ледника притегля вниманието им още през 2002 година и откривателите планували неговото разединение от шелфа още през 2010 година – 2015 година

 o1 - За пет дни, голям айсберг се откъсна от Антарктида
Любопитното обаче е, че айсбергът се откъсна едвам за 5 дни. На 20 септември 2019 година, той е прикован към шелфа, а на 25 септември “тръгва за гратис плуване “.


 o2 - За пет дни, голям айсберг се откъсна от Антарктида
Въпреки обстоятелството, че събитието е било планувано авансово, австралийската антарктическа работа реши да следи от близко шелфа на Emery, с цел да не пропусне нов айсберг, в случай че това се случи.

 o3 - За пет дни, голям айсберг се откъсна от Антарктида
D28 е три пъти по-голям от айсберга A68, който се откъсна от ледника Ларсен (Larsen Ice Shelf), който стана прочут в медиите през 2017 година. Затова в този момент, учените се пробват да схванат къде отива този колос.Теченията и ветровете евентуално ще насочат D28 в западна посока, а когато доближи топли води, той най-вероятно ще се разпадне и последователно ще се стопи.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР