За периода януари-септември са образувани 624 досъдебни производства срещу организирани

...
За периода януари-септември са образувани 624 досъдебни производства срещу организирани
Коментари Харесай

До септември са образувани са 300 производства за трафик на хора, задържани са 1 780 мигранти

За интервала януари-септември са формирани 624 досъдебни производства против проведени незаконни групи и хора за закононарушения, свързани с произвеждане, държане и разпространяване на наркотични субстанции, и 300-за противозаконен трафик на хора и незаконна миграция.

Задържани са 1 780 нелегално пребиваващи жители на трети страни. 

Това демонстрира следващият, втори, ежемесечен разбор на данните на работата на Специализираното междуведомствено звено сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. От държавното обвиняване прецизират, че се забелязва  смяна в профила на подпомагащите противозаконното транспортиране на мигранти. 

Преобладават жителите на Украйна, Молдова, Сърбия, Румъния, Полша, Русия и Естония, които употребяват транспортни средства с непозната регистрация или коли чартърен и, откакто правят съответния транспорт, напущат България.

Специализираното междуведомствено звено беше основано със взаимна заповед на  краткотрайно изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов през август, с цел да подкрепя следствието за случаи за трафик на мигранти и на наркотрафик. Една от главните му действия е наблюдаване на формираните и водени досъдебни производства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР