За периода от 18:30 до 19:45 часа тази вечер в

...
За периода от 18:30 до 19:45 часа тази вечер в
Коментари Харесай

МВР: 172 сигнала са постъпили заради пороя в София

За интервала от 18:30 до 19:45 часа довечера в Националния действен щаб са постъпили над 172 сигнала в София за наводнени улици, изби и приземни етажи, подлези, заведения за хранене, детски градини и други здания, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Най-силно наранени са: хотел Шипка, метростанция “Витоша”, църквата в подлеза на хотел “Балкан”, подлези – Централна гара, Спортното министерство, гаража на Столична дирекция на вътрешните работи, 184 ЦДГ в Лозенец, Лъвов мост, Банка ДСК на Княз Александър І, Театър 199, заведения и заведения за хранене на приземните етажи, над 10 подлеза, болница “София мед”, ЦСМП – София (Сточна гара), Министерство на туризма, Информационен център на Министерството на защитата.

Всички екипи на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита ” са на терен и реагират на сигнали. Получени са над 100 сигнала, които се насочват към разнообразни екипи, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Работят екипи на Столичен инспекторат, кметовете на региони също имат задача да наблюдават на ситуацията в съответните региони. Екипите работят по сигнали за завиряване в сектор на бул. ”Вардар ”. Поради дъжда краткотрайно е затруднено придвижването на трамваите по ул. ”Козлодуй ” и на рейсовете по ул. ”Константин Стоилов ”.

С цел прекъсване на притока на дъждовна вода краткотрайно са затворени два вестибюла към входовете на подлеза на НДК към метрото и на станция „ Витоша ”.

Извършва се наблюдаване на речните корита, все още равнищата са нараснали, само че е обезпечена проводимост на реките. В града няма преливане на равнището на реки отвън коритата. Язовирите, общинска благосъстоятелност, се изпускат следено. И трите язовира – Суходол, Мърчаево и Мрамор, се следят и са под равнище преливен борд. Водостоците на Околовръстен път организират водите от Витоша.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР