За периода от 14-18 февруари 2022 година се въвежда обучение

...
За периода от 14-18 февруари 2022 година се въвежда обучение
Коментари Харесай

Софийска област въвежда ограничителни мерки заради коронавируса

За интервала от 14-18 февруари 2022 година се вкарва образование от разстояние в електронна среда за всички възпитаници от 7-ми, 10-и и 12-и клас от просветителните институции в Софийска област.

Преустановяват се груповите визити в центрове - езикови и просветителни, центрове за поддръжка на личностно развиване и други обучителни такива, школи за танцово и музикално изкуство, клубове и други предоставящи проведени групови услуги за деца и възпитаници.

Преустановява се провеждането на детски лагери и групови туристически пътувания (екскурзии) с проведен превоз и груповите визити на туристически обекти; провеждането на проведени всеобщи публични мероприятия на закрито и намерено, като музикални и други фестивали, събори, панаири, празници, фолклорни начинания, фермерски пазари и базари и други, без използване на зелен документ.

Въвеждат се ограничавания до 50% в капацитет/работна площ/брой лица в обектите и дейностите със значение за публичното здраве и заведенията за хранене и развлечения по смисъла на чл.б 124 от Закона за туризма, въвеждане на работно време до 22:00 часа, при съблюдаване на зелен документ.

Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, отчетно-изборни събрания и други, без използване на зелен документ.

Допуска се осъществяване на културни, театрални и други мероприятия, циркови представления, прожекции на филми при потребление на до 50% от капацитет/работна площ/брой лица, заемане единствено на седящи места през едно, обезпечена физическа отдалеченост от минимум 1.5 метра сред посетителите, носене на защитна маска на разположение и при съблюдаване на зелен документ.

Провеждане на спортни надпревари с професионален темперамент на закрито и навън се позволява при потребление на до 50% от потенциала за аудитория (брой лица), заемане единствено на седящи места през едно, обезпечена физическа отдалеченост от минимум 1.5 метра сред посетителите, носене на защитна маска на разположение и при съблюдаване на зелен документ.

Преустановят се визитите в пенсионерски клубове на територията на Софийска област.

Търговските центрове, магазини и общинските пазари да работят при изискване, че е проведена и се съблюдава еднопосочност на придвижването на xopaта и е основана организация за надзор на броя на клиентите в съответния обект, като не се позволяват повече от 1 човек на 8 кв.м. и наложително носене на маска.

Към 01.02.2022 година Софийска област продължава да попада в лилавата зона, заболеваемостта в региона е над 2000 на 100 000 души за 14-дневна база.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР