За периода 2020-2022 година са установени със законно/незаконната камера гр.

...
За периода 2020-2022 година са установени със законно/незаконната камера гр.
Коментари Харесай

ИПБ: Законно незаконната камера при Божурище генерира 881 000 лева глоби

За интервала 2020-2022 година са открити със законно/незаконната камера гр. Божурище 90 000 бр. нарушавания. Събраните санкции са в размер на 881 000 лв.. Това значи, че е невероятно тази неточност да бъде решена от българския съд. Повече от една година продължава политическата и експертна некадърност на българското държавно управление и парламент да решат проблемите на хиляди жители с непозволено наложените санкции за потреблението на републикански път I-8. Никой от ръководещите и законодателната власт не отхвърлят справедливите претенции на хората от  с. Пролеша, но  и никой не поема отговорността за решение на казуса им, осведоми Институтът по пътна сигурност .

Завеждането на 90 000 каузи ще блокира активността му за десетки години напред. Проблемът е основан от Министерски съвет, защото е пропуснал да включи в свое Решение № 127 от 28 февруари 2020 година обсега на републикански път I-8  гр. Божурище. В момента Министерски съвет се пробва да взема решение организационни проблеми със законодателни начинания. Това е извънредно порочна процедура и демонстрира неопитността на изпълнителната власт.

Експертите на Института за пътна сигурност са създали съответно решение, което през днешния ден ще предложим на министър-председателя на Република България господин Гълъб Донев и основния прокурор господин Иван Гешев.

" Считаме по този начин оповестеното Решение на Министерски съвет за ненапълно и Ви апелирам откакто се запознаете с сегашното мнение да предложите същото да бъде допълнено със задна дата в частта по отношение на " Път I-8 Граница Сърбия – Калотина – Драгоман – ок.п. София – о.п. Ихтиман – Костенец – Белово – Пазарджик – Пловдив – Поповица – о.п. Хасково – Харманли – Любимец – Свиленград – Капитан Андреево ", като вместо секторът от " Божурище – ок.п. София " бъде записан този от " разклона за с. Пролеша – ок.п. София ", а дистанцията " от км 46+432 до км 48+674 “ бъде сменено съответното според точните координати според картата на републиканската пътна мрежа, стопанисвана от АПИ. - Това е явна фактическа неточност, която Министерски съвет следва да в профил, само че не желае!

Така избраният размер на Компенсаторната такса за К1 е незаконосъобразен и Постановление на Министерски съвет 370 би трябвало да се анулира в тази му част. - формулата сочи размер 43.5, само че е избран 70 лева

Искаме и инспекция на строителните бумаги и при положение, че установите нарушаване да задължите способените органи да извършат съответните дейности по унищожаване на противозаконния градеж. - ДНСК направи инспекция и даде отговор със съмнителни качества “.

Днес от 14.30 часа специалистите на ИПБ дружно с представители на потърпевшите хора ще се срещнат с основния прокурор господин Иван Гешев в " Съдебната палата ". От страна на министър-председателя към момента няма покана за решение на основания административен проблем, се споделя в прессъобщението
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР