За пациентите с диабет диетата е от първостепенно значение за

...
За пациентите с диабет диетата е от първостепенно значение за
Коментари Харесай

Забравете за този плод, ако имате диабет

За пациентите с диабет диетата е от първостепенно значение за направляваме на болестта им. Но има един плод, който не би трябвало да участва в нея.

Сочното и сладко манго неслучайно се назовава " превъзходния " или " кралския " плод. То е извънредно потребно поради богатия си състав от витамини и минерали.

Учените са открили, че в 15 мл от пулпата на незрелия плод се съдържа толкоз аскорбинова киселина, колкото в 30 мл сок от лайм. 

Същевременно съществуването на ябълчена, янтарна, лимонена и оксалова органична киселина придава на неузрелия плод присъщия кисел усет. Но откакто узрее, мангото е сладко и има прелестен усет. То съдържа доста захари, витамини (A, B, C, E, K, PP) и малко киселини.

При какви здравословни проблеми е потребно мангото?
Как да разберем, че ни пробутват артикули, натъпкани с нездравословна ХИМИЯ
Днешните тактики на хранителния пазар не изключват използването на химически субстанции за допустимо най-дълго стоката да резервира външни...
Прочети повече
Според диетолога Евгения Лапшина с помощта на богатия си химичен състав, плодът е в положение да излекува доста болести и да направи живота на човек по-пълноценен.

Мангото укрепва имунната система. За това заслугата е на високото наличие на аскорбинова киселина, цинк, бета-каротин, който в организма се трансформират във витамин А.

Този плод усъвършенства паметта, настроението и съня. Пулпата от него е богата на витамини от група В, които поддържат системата от невротрансмитерите в интензивно положение.

Мангото способства за попречване на болести на сърдечно-съдовата система. И всичко това се дължи на високото наличие на магнезий и калий в него. Освен това този плод съдържа пектин и разтворими фибри, които понижават количеството на усвоения холестерол. Като цяло комплексът от тези субстанции оказва помощ за понижаване на риска от сърдечни болести.

Фибрите в мангото са извънредно потребни и за нормализиране на храносмилателната активност. Благодарение на тях червата се пречистват от отрови.
Този плод е скъп асистент при диабет
Мангото може да стабилизира равнището на захар в кръвта и да усъвършенства общото здравословно положение на хора с диабет от втори вид. Изследв...
Прочети повече
Кога мангото е нездравословно?

Въпреки изобилието от потребни свойства, мангото не се предлага за хора, които имат проблеми с бъбреците, черния дроб и са диагностицирани с диабет.

Гликемичният показател на зрялото манго е 40-60 единици. То не би трябвало да се употребява (поне не в огромни количества) от хора с диабет, поучава диетологът.

Важно: Тази публикация е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор или със експерт по здравословно хранене, както и да анулира назначеното от него лекуване и рекомендации!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР