За първото полугодие в Гърция с банкови карти са били

...
За първото полугодие в Гърция с банкови карти са били
Коментари Харесай

Гърците платили с карти 14.2 млрд. евро за половин година

За първото полугодие в Гърция с банкови карти са били осъществени заплащания за 14,2 милиарда евро, написа в. „ Катимерини “, представен от списвания в южната ни съседка в. " Български вести ".

Сумата е с 11% повече, в сравнение с същия интервал на 2018 година, когато тя бе 12,8 милиарда евро. Експерти регистрират закъснение на темпа на повишаване на потреблението на пластики в южната ни съседка.

Причините за това са 2. Първата е спадът в броя на заплащанията, осъществени от туристи, посещаващи страната, който понижа от 3,2 милиарда евро през първата половина на 2018 година до 2,8 милиарда в интервала януари-юни на 2019 година или спад от 11,4 на 100. Гърците също към този момент не употребяват толкоз постоянно пластиките си и не вземат нови.

Друг феномен е, че за предходната година на дебитните и кредитните карти се падат 20% от заплащанията в областта на потреблението на семействата в страната. Като достигането му се дължи главно на налагането на надзор върху капитала, въведени по време на рецесията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР