За първи път във Франция летящи таксита превземат небето над

...
За първи път във Франция летящи таксита превземат небето над
Коментари Харесай

Летящи таксита - новият хит във Франция

За първи път във Франция летящи таксита завладяват небето над Париж. Новото транспортно средство се задвижва с електричество и развива оптималната скорост във въздуха от 110 км в час.

По-бързо от кола, по-малко замърсяващо от хеликоптер и на първо място по-безопасно. Наричат летящото такси „ въздушна „ Тесла ”. Експерименталната услуга би трябвало да се появи за първи път идващото лято по случай Олимпийските игри в Париж. Тестови полети в небето над френската столица се вършат от повече година, а неотдавна въздушните таксита бяха особено показани по време на най-голямото авиошоу – това край Париж.

Въздушното такси се зарежда от бордови акумулатори, има обсег от 35 километра и може да развие скорост до 110 км в час. Футуристичното транспортно средство може да излетява и да се приземява в пространства с дребен диаметър, което го прави уместно за потребление в града.

Около 10 летящи таксита ще транспортират пасажери сред главните парижки летища. Цената на таксиметровата услуга е към момента незнайна. В момента се чака утвърждение от гражданската авиация.

Междувременно, китайски производител показа различен революционен план за летяща кола. Иновативното транспортно средство минава безпроблемно сред въздушно и сухопътно пътешестване.

Летящата кола се отличава с дизайн, при който летателната част и шасито са обособени. Шасито прибира крилата си при шофиране на сушата и се отделя при полет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР