За първи път в своята десетгодишна история отборът на Пловдивския

...
За първи път в своята десетгодишна история отборът на Пловдивския
Коментари Харесай

Студенти от Пловдив спечелиха националните кръгове на най-престижното състезание по международно право

За първи път в своята десетгодишна история тимът на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ завоюва националните кръгове на най-престижното съревнование по интернационално право – “Филип С. Джесъп “, провело се сред 16 и 18 февруари 2024 година в Съдебна палата в гр. София.
Отборът бе в състав от Вяра Трифонова, Григор Пейков, Дебора Михалева и Мария Гинева. Треньори им са Антоний Гатов и Тодор Рогошев.
В националните кръгове участваха тимове от СУ „ Климент Охридски “, Американски университет в България, Бургаски свободен университет, Нов български университет и Университет по национално и международно стопанство.
След 4 победи от 4 квалификационни рундове, достигайки до край, тимът се изправи против Софийски университет „ Св. Климент Охридски “.
С единомислещо решение на съдиите, тимът завоюва първото място и купата, отдадена на проф. Александър Янков. Освен това тимът завоюва двете награди за най-хубави писмени отбрани, а Вяра Трифонова завоюва наградата за най-хубав представител „ Брайън Мърфи “.
Състезанието “Филип С. Джесъп “ е най-голямото съревнование по право в света, с над 60-годишна история, в което вземат участие тимове от над 850 университета. Казусът тази година се отнася до въпроси за правния интерес пред интернационалните трибунали, отнемането на поданство на жители, консулска отбрана и задачи основани от Съвета за сигурност.
Отборът на Пловдивския университет взе участие в надпреварата от 2014 година като през годините е печелил значително награди, само че за пръв път е народен първенец. Това достижение се дължи на дългогодишните старания на доста хора по пътя към успеха.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР