За първи път в света експерти от Китайския център за

...
За първи път в света експерти от Китайския център за
Коментари Харесай

COVID-19 открит за първи път върху опаковка на замразена храна

За първи път в света специалисти от Китайския център за надзор и предварителна защита на болесттите откриха жив COVID-19 върху опаковки от замразени морски блага , осведоми БГНЕС. Съобщава се, че по време на епидемиологично следствие на аргументите за нови случаи на коронавирусна зараза в Кингдао, специалисти от центъра са извлекли жив вирус от позитивна проба, взета от външната опаковка на импортирана замразена тресчица. " Това е първият случай в света за добиване на жив вирус от позитивна проба, взета от опаковка със замразена храна, и също по този начин се удостовери, че контактът с жив вирус върху опаковката може да докара до зараза ", се споделя в известието на уеб страницата на центъра.
Отделът изясни, че извличането на жив вирус върху опаковки от замразени храни в Циндао е първият случай в света, когато отвън лабораторията е потвърдено, че при специфични условия на превозване на замразени храни, COVID-19 може да оцелее за дълго време . Отбелязва се, че при избрани условия контактът без отбрана с повърхността на продуктите, върху които има жив вирус, може да докара до зараза . Рисковата група включва служащи в промишлеността, директно свързани със замразени артикули. Центърът означи, че рискът в Китай е много невисок. Преди това китайските експерти в никакъв случай не са съумели да извлекат жив вирус от позитивни проби, взети от опаковки от замразени артикули.
 Седмичните данни за ковид: На ден толкоз инфектирани, що се касае за седмица през август и септември Седмичните данни за ковид: На ден толкоз инфектирани, що се касае за седмица през август и септември
Ситуацията с новия ковид в България става все по-тревожна след следващата седмица на доста съществени растежи по всички индикатори,...
" Наличните до момента изследвания демонстрират, че COVID-19 не е хранителен вирус, няма случаи на зараза посредством консумация на храна . Към днешна дата не е имало случаи на зараза при контакт със замразени морски блага, върху които е бил е открит вирус ", отбелязва центърът, наблягайки, че главните пътища на предаване към момента са във въздуха и стеснен контакт. Центровете за предварителна защита на болесттите предлагат работещите в риск да усилят персоналните защитни ограничения при контакт със замразени храни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР